«Norske» Györ til mesterligafinale

Heidi Løke storspilte da Györ tok seg til mesterligafinale. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Györ, med fire norske spillere, vant en håndballthriller mot tittelforsvarer Buducnost Podgorica og tok seg til finale i kvinnenes mesterliga i håndball.

Heidi Løke storspilte da Györ slet seg til 21-20-seier i en kamp dominert av sterkt forsvars- og keeperspill.

Det var spilt seks minutter før det første målet ble scoret foran 11.000 tilskuere i Budapest. Buducnost ledet i begynnelsen, men Györ avsluttet første omgang sterkt og ledet 11-8 ved pause.

Til glede for de mange tilreisende fra Montenegro vendte Buducnost kampen igjen i annen omgang, men anført av Løke greide Györ å tilrive seg et lite overtak igjen. Den norske landslagsstjernen scoret til og med i en periode hvor motstanderen hadde to spillere flere på banen.

Buducnost tok sin siste timeout åtte sekunder før slutt, men maktet ikke å få til en avslutning i sitt siste angrep.

Heidi Løke og Linn Jørum Sulland scoret fire mål hver. Også Ida Alstad og keeper Kari Aalvik Grimsbø kunne juble for finaleplass.

Motstander søndag blir rumenske CSM Bucuresti, som sensasjonelt slo ut Katrine Lundes Rostov Don i kvartfinalen. I lørdagens semifinale ble det 27-21 over Vardar Skopje.