Meny

Brækhus om NIF-nei: – De ønsker full kontroll på meg

Cecilia Brækhus er ikke nådig i sin kritikk av Norges Idrettsforbund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Bokseren Cecilia Brækhus (34) mener Norges Idrettsforbund (NIF) er mer opptatt av makt enn antidoping. Overfor VG slår hun kraftig tilbake mot påstandene om for dårlig antidopingarbeid.

– Vi visste at NIF kom til å bruke doping nå. De begynner å bli desperate. Først brukte de dette med skader, men vi klarte å vise at alt det de sa om skader og boksing faktisk ikke stemte. Da er neste steg doping, sier Brækhus til avisen.

Det blir i disse dager bestemt hvorvidt søknaden fra «Team Brækhus» om å arrangere boksestevne blir godkjent av den såkalte godkjenningsnemnda. En godkjennelse vil i så fall finne sted uten NIFs velsignelse.

Les også: Brækhus vil avslutte karrieren i Tokyo-OL

«NIF kan ikke se hvordan nemnda skal kunne gi selskapet godkjenning etter knockoutforskriften», skriver NIF, som står som høringsinstans for alle søknader som kommer inn.

– Når det gjelder doping så er det nulltoleranse. Enten følger man systemet, eller så følger man det ikke. Derfor sto vi opp mot X Games, og derfor står vi opp mot dette. Vi sier rett ut at dette ikke er en ivaretakelse og oppfølging av antidopingbestemmelsene, sier idrettspresident Tom Tvedt til VG.

Brækhus mener dette handler om noe helt annet enn antidopingarbeid.

– De ønsker full kontroll på meg. Jeg tror det er på tide å få en idrett der NIF ikke har den andre i et kvelertak. Dette begynner å bli skummelt. Det er all makt hos ledelsen i NIF, sier bokseren.

– De prøver å svartmale meg med at antidoping ikke er noe jeg bryr meg om. Det er å synke veldig lavt, sier hun til VG.

Les også: Brækhus nær hjemmekamp: – Det blir spektakulært

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus