Meny

Brækhus satser på smart fotarbeid mot Namus

For Cecilia Brækhus (t.v.) blir kampen mot Chris Namus (t.h.) hennes første på 15 måneder. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus er kjent for å være bevegelig i ringen og ha raske føtter, og før lørdagens kamp i tyske Halle røper hun at fotarbeidet blir viktig.

– At jeg er flink til å bevege meg godt og riktig kommer til å bli viktig i denne kampen. Akkurat dette med bevegelse er noe vi har jobbet mye med, så jeg tror det kan bli veldig moro, sier Brækhus til NTB.

Kampen på Gerry Weber Stadion blir hennes første på 15 måneder. Aldri tidligere har hun vært borte fra ringen så lenge. Ekspertene er litt uenige hva et så langt opphold fra boksingen betyr, men konkurranselik trening kan oppveie for mye, for å holde det man kaller «å være ringrusten» på avstand

– Jeg har sparret noen ekstra runder før denne kampen. Det har jeg gjort for å komme inn det igjen, innrømmer Brækhus. Hun er som trener Johnathon Banks sier til NTB, profesjonell til fingerspissene.

Les også: Brækhus er sulten, sterk og proppet med selvtillit

Mental utfordring

Brækhus forteller til NTB at det drøye året hun har gått uten kamp har vært en mental utfordring. Hun bekrefter at det har vært perioder der hun har fryktet for karrieren.

– Mentalt har oppholdet mitt vært en utfordring; å høre at jeg kanskje er ringrusten og at skaden kanskje kunne sette en stopper for karrieren. Det er også blitt sagt at skaden kunne hemme meg, men slike tanker har jeg bare satt til side, for når jeg kommer i ringen og starter å sparre, så har jeg følt meg veldig bra. Det kommer av at treningen og sparringen har vært så konkurranselik som mulig, forklarer den norske boksedronningen og firedobbelte verdensmesteren.

Hun pådro seg tre små brudd i foten under kampen mot Jennifer Retzke 29. november i 2014. Skaden ble mer langvarig å bli kvitt enn både Brækhus selv og alle andre hadde trodd. Men nå er hun 100 prosent frisk. Det slår hun fast overfor NTB.

Les også: Bokseeksperter: Nådeløst comeback venter Brækhus

Typisk søramerikaner

Cecilia Brækhus har selvsagt studert Chris Namus nøye. Jenta fra Uruguay er analysert, og Brækhus innrømmer at hun har funnet svake sider hos motstanderen.

– Ja da, gjennom å studere henne, har vi absolutt oppdaget at hun også har svake sider. Det skal jeg selvsagt prøve å utnytte, forteller Brækhus.

– Hva kan du si mer om henne?

– Hun har en typisk latinamerikansk stil, som går ut på å gi full gass og gå framover i høyt tempo.

Slike boksere har den norske mesteren møtt også tidligere, ikke minst da hun slo Oxandia Castillo fra Den dominikanske republikk på teknisk knockout i Frederikshavn på høsten i 2013. Det var en tøff kamp, men Brækhus viste styrke og vant klart.

– Treneren din sier at du har mer å gå på, og at du kan bedre enn vi har sett av deg til nå. Føler du det selv også?

– Jeg vet jeg har større potensial. Det er ikke bare noe Johnathon Banks sier. Derfor har jeg gjort endringer nå, og det er helt på det rene at jeg trengte noe nytt. Jeg er blitt dratt ut av gamle rutiner gjennom dette byttet av både trener og miljø.

– Det er moro å se at jeg kan være på vei mot et helt nytt nivå, slår Cecilia Brækhus fast overfor NTB.

Lørdag kveld skal hun bevise det i den lille byen Halle i tyske Westfalen.

Les også: Brækhus ber kulturministeren «sette ned foten»

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus