Brækhus er sulten, sterk og proppet med selvtillit

Cecilia Brækhus er overlykkelig over å være tilbake igjen. Se video i vinduet over.

Cecilia Brækhus er bare en liten uke fra sin 28. kamp i bokseringen, den første på 15 måneder. Hun påstår hun er mer tent enn noensinne.

Motstanderen kommer fra Uruguay og heter Chris Namus. Går det som Brækhus håper og tror, skal hun være totalt sjanseløs. Søramerikaneren med 21 seirer og tre nederlag skal få føle norsk sisu og styrke. Brækhus er temmelig sikker på at motstanderen ikke har de kvalitetene som skal til for å ta med mesterbeltene hjem.

– Dette er boksing. Alt kan skje, men jeg frykter ingenting. Det jeg kan si er at Namus skal være helt ekstraordinær hvis hun skal klare å ta beltene fra meg. Dem har jeg brukket en fot for å beholde. Skal hun slå meg, ja, da skal hun være god, sier en strålende opplagt Brækhus til NTB.

Det er ingen tvil om at hun er på hogget. Etter det lange skadeoppholdet har hun trent og forberedt seg bra, slik at selvtilliten er på topp. Det er styrken og motivasjonen også.

Gode testresultater

– Ja, nå er jeg klar, og ikke bare det: Jeg har vært gjennom flere tester som klart viser at kondisjon og styrke er tilbake. Det testene ikke kan vise er hvordan jeg beveger meg og mentalt oppfører meg i ringen, men det også sitter som det skal. Jeg har hatt veldig mange runder med boksing bak meg, så nå er jeg både veldig sulten og klar for å komme tilbake igjen, forteller den firedobbelte verdensmesteren.

Hun har vært gjennom en lang og sliten periode etter at hun ble skadd i kampen mot Jennifer Retzke i København 29. november i november 2014. Særlig har hun hatt det tungt på det mentale planet.

Derfor forteller hun at det er blitt en del ekstra runder med sparring i forhold til det normale før tittelkamper.

– Sparringen har gått veldig bra, og jeg føler meg kjempesterk. Det er jo positivt, for motstanderen min kommer til å få seg en overraskelse Hun tenker nok at jeg er litt svekket etter denne tiden. Det er jeg ikke, sier «førstedamen».

Les også: Bokseeksperter: Nådeløst comeback venter Brækhus

Sammenlignes med Pacquiao

En av de sparringspartnerne Brækhus har hatt sammenligner den norske verdensmesteren med filippineren Manny Pacquiao, en gang verdens beste mannlige bokser uansett vektklasse.

– Hva synes du om en slik sammenligning?

– Jeg er meg selv, og jeg er i toppform, sier Brækhus og smiler litt av sammenligningen med Manny Pacquiao.

– Jeg er sulten. Nå er det bare det mentale som skal på plass de siste dagene, og da skal jeg kjøre over henne, selv om det er en tøff motstander, legger hun til.

– Hva vet du egentlig om henne?

– Jeg har sett henne og lest om henne og vet at hun er svært populær i hjemlandet sitt. Oppkjøringen hennes skal også ha vært god. Hun har alle ressurser tilgjengelig, så hun kommer hit i toppform. Igjen tror jeg at tanken hennes er at jeg er litt svak etter oppholdet. Jeg tror nok hun satser på å ta hjem beltene, men det kommer ikke til å skje, sier Cecilia Brækhus selvsikkert til NTB.

Treningen og oppkjøringen til lørdagens kamp har vært i overkant bra, i alle fall mener både Brækhus og trener Johnathon Banks det.

– Ingenting går som planlagt. Det er helt sikkert, men treningen min er gått veldig bra og som forventet. Jeg har hatt flotte sparringspartnere og gått alle de rundene jeg skulle, pluss et par ekstra. Så nå er jeg klar som et egg, forteller hun.

Se opptak av pressekonferanse med Brækhus i vinduet nedenfor:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus