Lavrans Solli gir opp OL – vil tilbake allerede i høst

Lavrans Solli tar en pause fra svømmingen og dropper OL i Rio etter å ha slitt med sykdom og dårlig motivasjon den siste tiden. Her fra VM-finalen på 50-meter rygg hvor 23-åringen endte på sjetteplass.
Lavrans Solli tar en pause fra svømmingen og dropper OL i Rio etter å ha slitt med sykdom og dårlig motivasjon den siste tiden. Her fra VM-finalen på 50-meter rygg hvor 23-åringen endte på sjetteplass. Foto: Maja Suslin / NTB scanpix

Svømmeren Lavrans Solli (23) har slitt så mye med sykdom og motivasjonen den siste tiden at han nå tar en pause fra svømmingen. Det betyr at han vinker farvel til OL i Rio.

23-åringen som satte norsk rekord og ble nummer seks i VM-finalen på 50-meter rygg for et halvt år siden, forteller at valget om å ta en pause fra svømmingen var tungt.

– Det er nok det vanskeligste valget jeg noen gang har tatt, sier han til NTB.

Solli har slitt mye med sykdom det siste halvåret. I tillegg har ikke motivasjonen vært der den må være for å prestere på nivået han ønsker.

– Det er en prosess som startet for rundt en måned siden. Nå blir det bare deilig å få ro i sjela etter å ha tatt avgjørelsen, forteller han.

Ser mot VM i desember

Til tross for at han nå tar en pause fra toppidrettslivet, betyr det ikke at han legger svømmebrillene på hylla.

– Jeg satser på å savne svømmingen og jeg sier til meg selv at jeg skal begynne å satse igjen i høst, forteller han og legger til at VM i Canada i desember da blir det store målet.

– De fleste tar en pause etter OL, men da vil jeg allerede være tilbake og forhåpentligvis ha et forsprang på konkurrentene fram mot VM.

Også det økonomiske aspektet var en utfordring for Solli. I en pressemelding sa han at det er vanskelig å fokusere 100 prosent på å bli verdens beste uten den økonomiske støtten i bunn og at man må være 100 prosent motivert for å nå høye mål. Der er ikke 23-åringen for øyeblikket.

Vil tilbringe tid med familien

Overfor NTB utdyper han hvor vanskelig det er å leve av svømmingen.

– Man må opp på et utrolig høyt internasjonalt nivå og jeg har tatt modelloppdrag på siden for å holde det gående.

Bærumssvømmeren, som er samboer med bloggeren Anja Johansen, gleder seg nå til å nyte det gode liv med både henne og datteren deres Frøya.

– Det blir godt å ha tid til å hente datteren min i barnehagen, forteller han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus