Seier nummer fire for Kristoff

<p>Alexander Kristoff vant den tredje etappen av Tour of Oman torsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix</p>
Alexander Kristoff vant den tredje etappen av Tour of Oman torsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Alexander Kristoff var sterkest i spurten og vant den tredje etappen i Tour of Oman. Seieren var hans fjerde for sesongen.

Alexander Kristoff har tatt følgende seirer i 2016:

2., 4. og 5. etappe i Tour of Qatar.

3. etappe i Tour of Oman.

På den relativt flate etappen var det helt som ventet at seieren ble avgjort i en massespurt. Med fraværet av Mark Cavendish og flere av de andre antatt beste spurterne i verden, var bordet dekket for den norske spurtkongen i Katjusja-laget.

Nederlandske Moreno Hofland tok annenplassen, mens Roy Jans ble nummer tre.

– Vi måtte ta kontrollen i feltet helt fra starten og vi samarbeidet med Dimension Data fordi de måtte forsvare Edvalds (Boasson Hagen) ledelse. Alt gikk som vi hadde planlagt, men fem kilometer før mål punkterte opptrekkeren, Jacopo Guarnieri, så vi gjøre noen smarte endringer. Marco (Haller) gjorde en kjempejobb i front, og egentlig kjørte han for to. Senere var det Michael (Mørkøv) som trakk opp fram til 200 meter. Da jeg startet min spurt var det ingen som klarte å ta meg igjen, forklarte Kristoff om seiersresepten.

– Jeg er kjempefornøyd med seieren. På den ene siden mistet vi en viktig mann i spurten, men på den annen side så viste vi at vi kan være veldig fleksible i en sluttspurt. Det var en del regn underveis, men jeg hadde det bra. Jeg var derimot litt bekymret for at de kunne blitt glatt, men heldigvis hadde det tørket opp, sa Kristoff.

Han benyttet også anledningen til å gratulere sportssjefen, Torsten Schmidt, med 44-årsdagen.

– Det var vel en grei bursdagspresang med seier i dag, sa nordmannen.

Les også: Ny dopingsak i Kristoffs Katjusja

Kjørt inn

En utbrytergruppe fikk stikke tidlig på den 176,5 kilometer lange etappen. Det var en del uvær underveis på etappen, så syklistene hadde en noe utrivelig dag på jobben.

Mot slutten var det bare tre syklister igjen. Brian van Goethem, Jordan Kerby og Ivar Slik. Med to mil igjen hadde trioen et forsprang på 1.25 minutter.

Van Goethem forsøkte seg med å gå solo, men ble tatt igjen av hovedfeltet med 10 kilometer til mål.

Les også: Monumentene og VM henger høyest for Kristoff i 2016

Seiersrekke

Kristoff vant også tre etapper i Tour of Qatar i forrige uke. Han seiret på 2.-, 4.- og 5. etappe. Det Kristoff har gjort i starten på denne sesongen, minner mye om det han gjorde i starten på forrige sesong.

Edvald Boasson Hagen fortsetter i både rød ledertrøye (sammenlagt) og grønn trøye (poeng). Hagen vant onsdagens etappe i rittet. Hagen vant også en overlegen seier på tempoetappen i Tour of Dubai sist uke.

Kristoff og Hagen har begge hatt en strålende innledning på sykkelsesongen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus