Kristoff spurtslo Cavendish i VM-løypa

Alexander Kristoff tok sesongen første seier i Tour of Qatar tirsdag. Her under VM i Richmond i fjor.
Alexander Kristoff tok sesongen første seier i Tour of Qatar tirsdag. Her under VM i Richmond i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Kristoff tok sesongens første seier da han vant den 2. etappen i Tour of Qatar tirsdag. Han vant noen få centimeter foran Mark Cavendish i massespurten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skilte rundt ti centimeter mellom de to. Cavendish beholdt ledelsen i sammendraget, men Kristoff knappet innpå ledelsen. Nå skiller det dem fem sekunder.

– Heldigvis brukte Cavendish mye krefter underveis. Jeg klarte akkurat å holde han bak meg, sa Kristoff til TV 2.

Senere tirsdag blir det avgjort om Katjusja-laget blir utestengt for en periode. Uansett er det lite trolig at de blir kastet ut av det pågående rittet.

Tirsdagens etappe var på 135 kilometer og gikk i en rundbaneløype med start og målgang ved universitetet i Qatar. Det er for øvrig mye av den samme løypa som skal benyttes under VM i oktober.

– Jeg vet jeg kan vinne VM, men det kan også Cavendish. I dag var det målgang i en slak oppoverbakke, noe som passer meg bra. Rundene i VM er flate, noe som er litt mindre fordel for meg, sa nordmannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tok bonussekunder

Edvald Boasson Hagen ble nummer fem på etappen, og avanserte til femteplassen i sammendraget. Han har 18 sekunder opp til lagkamerat Cavendish.

Fire syklister stakk tidlig på etappen. Lieuwe Westra, Gediminas Bagdonas, Brian Van Goethem og Preben Van Hecke hadde på det meste et par minutters ledelse.

Da rytterne ble kjørt inn, sprakk feltet opp i fire deler. Kristoff satt i front av feltet og tok den første innlagte spurten foran Boasson Hagen, som forsvarte sin lagkaptein Mark Cavendish.

Cavendish hadde havnet i gruppe to, og etter at fire mil var unnagjort hadde Kristoffs gruppe fått en ledelse på 45 sekunder. Etter to timer var favorittene igjen samlet.

Norsk ungdomstrøye

Belgieren Van Hecke hadde fått med seg Gatis Smukulis på et nytt brudd. De to tok de første plassene i den neste spurten, mens Hagen tok det siste spurtpoenget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smukulis ble tatt igjen med rundt fem kilometer til mål. Det ble holdt stort fart i feltet inn mot målstreken. Med under én kilometer igjen gikk det galt bak i feltet og mange syklister måtte i asfalten.

Sven Erik Bystrøm satt også langt framme i spurten og unngikk velten. Han rullet i mål på 14. plass og avanserte til 9.-plass i sammendraget. Han overtok dermed den hvite ungdomstrøyen fra danske Søren Kragh Andersen.