– En sak mellom Sagosen og Aalborg

Sander Sagosen spilte de to siste kampene i EM med brudd i hånden.
Sander Sagosen spilte de to siste kampene i EM med brudd i hånden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Thomas Torgalsen, håndballandslagets lege, avviser at Aalborg hadde rett til å vite at Sander Sagosen spilte med et brudd i hånden under håndball-EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aalborg-sjef Jan Larsen raste mot Norges landslagsledelse etter at han ble gjort oppmerksom på at Sagosen spilte med brudd i hånden i semifinalen og bronsefinalen.

– Det er helt uakseptabelt at de ikke har informert oss, sier han til dansk TV 2.

Torgalsen sier til NTB at Norge ikke ga Aalborg beskjed om Sagosens skade, men sier samtidig at han mener de ikke er pliktig til det.

– Nei, jeg synes ikke det. Han (Sagosen) ville ikke at noen skulle vite om skaden, og da må jeg respektere det. Dette er en sak mellom Sagosen og Aalborg, sier legen.

Torgalsen sier han har sendt Aalborgs medisinske apparat en epost, men at han ikke vil ta ytterligere kontakt med klubben.

Aalborg var spesielt sinte ettersom overgangsvinduet stengte nylig. Hadde de visst om Sagosens skade, ville de kanskje hentet inn en erstatter. Torgalsen sier det var liten fare for at skaden ville forverres ved at Sagosen spilte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er usannsynlig. Jeg diskuterte det med to erfarne ortopeder i Norge som så på røntgenbildene. Dette var ikke en avgjørelse som ble tatt med hendene på ryggen, sier legen.

Norge ble nummer fire i EM etter en sensasjonell turnering av håndballherrene. Sagosen ble også tatt ut på turneringens stjernelag.

Les også: Mamelund før tøff VM-kvalik: – Vi kan slå alle