Boasson Hagen innledet OL-sesongen med 3.-plass

Edvald Boasson Hagen innledet sesong med en flott tredjeplass på Mallorca torsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Edvald Boasson Hagen innledet sesong med en flott tredjeplass på Mallorca torsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Syklisten Edvald Boasson Hagen er i gang med sesongdebuten sin. Torsdag endte han på tredjeplassen på første etappe av Mallorca Challenge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etappen var på 176,8 kilometer og gikk fra Trofeo Felantix-Ses Salines til Campos-Porreres. Det var et samlet felt som kom til mål og etappen ble avgjort i en massespurt.

Tyskeren André Greipel var først over målstreken i første dag av dette rittet som går over fire dager. Iren Sam Bennett som kjører for Lotto-Soudal, tok annenplassen like foran Boasson Hagen.

Les også: Monumentene og VM henger høyest for Kristoff i 2016

Dermed fikk nordmannen som ikke er noen utpreget spurter, en perfekt start på sesongen, der OL i Rio er et stort mål for ham. Trolig kommer han til å kjøre som kaptein på det norske OL-laget som vil bestå av fire ryttere. Den beste norske rytteren i fjor, Alexander Kristoff, har sagt at han ikke satser på OL, fordi løypa i Rio de Janeiro ikke passer ham særlig bra.

Fredag fortsetter løpet på Mallorca. Da skal rytterne gjennom en 153 kilometer lang etappe fra Trofeo Pollenca til Andratx.

Les også: Sju spurtetapper i Tour de France i 2016