Ndures ekssamboer hardt presset i retten

Jaysuma Saidy Ndure vil tirsdag forklare seg i Nedre Romerike tingrett om tiltalene for vold mot ekssamboeren sin i november 2014. Her en skuffet Ndure etter 200-meteren under Bislett Games i 2015.
Jaysuma Saidy Ndure vil tirsdag forklare seg i Nedre Romerike tingrett om tiltalene for vold mot ekssamboeren sin i november 2014. Her en skuffet Ndure etter 200-meteren under Bislett Games i 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekssamboeren til Jaysuma Ndure måtte på overtid tirsdag fortsette sin forklaring om bakgrunnshistorien for at sprinteren nå sitter tiltalt for vold og trusler. – Jeg var redd for ham mesteparten av tiden, sa kvinnen i retten. Sprinteren har selv en gitt en helt annen forklaring på hva som skjedde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hardt presset av Ndures forsvarer ble den 23 år gamle kvinnen spurt om forholdet til den regjerende norgesmesteren på 100- og 200 meter. Alle intime forhold rundt forholdet mellom modellen og sprinteren ble blottlagt i retten.

Hun beskrev seg selv som den svake i forholdet, og at hun var redd for samboeren hele året de var sammen.

Til slutt ble det for mye for kvinnen som hulkende ba om en pause.

– Da jeg ble sammen med ham, var jeg aktiv, jeg var sosial og blant folk hele tiden. Jeg turte å stå for det jeg hadde å si, men så ble jeg et vrak etterpå. Han lukket alle dører for meg, alle dører for å få hjelp, hulket kvinnen.

Vi rapporterer direkte fra rettssaken i livefeeden nederst i saken

Les også: Ndures ekssamboer fortalte om vold og sjalusi

Forklarte seg i flere timer

I sin flere timer lange forklaring både gråt og skjelte den 23 år gamle kvinnen ut Ndure mens hun fortalte retten om volden som skal ha preget deres drøyt ti måneder lange samboerskap i 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han skal ikke få gjøre dette som jeg har gått gjennom mot noen andre. Det er ikke menneskelig, sa modellen da hun flere ganger gråtkvalt snakket i retten.

Advokaten hadde problemer med å forstå beskrivelsen

Etter 15 minutters opphold fortsatte forsvarer Mette Yvonne Larsen med en serie konfrontasjoner hvor kvinnen ble bedt om å kommentere de flere tusen SMS-ene som er utvekslet mellom paret.

Advokaten har åpenbart store problemer med å forstå kvinnens beskrivelser av forholdet mellom henne og idrettsutøveren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har lett igjennom 6.000 SMS-er for å finne noe om vold, kvelertak eller noe annet, men jeg finner ingenting, sa advokaten.

Ndures forklaring motsatt av ekskjæresten

Sprinter Jaysuma Saidy Ndure (32) fortalte retten en helt annen versjon av forholdet hvor han er tiltalt for gjentatte tilfeller av vold og trusler mot den tidligere samboeren (23).

– Jeg har ikke rørt henne én gang, sa Ndure under den to timer lange sammenhengende forklaringen i Nedre Romerike tingrett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Først flere timer etter den opprinnelig planen, tok Ndure til motmæle. Da hadde den tidligere samboeren vitnet tre timer lenger enn planlagt etter at forsvarer Mette Yvonne Larsen hadde en ekstra runde med spørsmål til kvinnen.

Avviser straffskyld

Ndure har avvist straffskyld på alle punkter i tiltalen og startet med å gi en lang sammenhengende forklaring til retten. Forholdet mellom han og den åtte år yngre modellen hadde vært langt fra harmonisk, men den tiltalte mannens forklaring gikk i helt motsatt retning av det påståtte offeret.

– Når hun var aggressiv og når hun ikke fikk til ting, så ble hun en dramaqueen og begynte å gråte og sånn. Det likte jeg ikke, og da trøstet jeg henne, sa Ndure.