Ndures ekssamboer fortalte om slag og sjalusi

Ekssamboeren (23) til sprinteren Jaysuma Saidy Ndure brøt sammen da hun fortalte om et forhold preget av vold, trusler og sjalusi da hun vitnet mot den tidligere kjæresten.

Jaysuma Saidy Ndure møtte i Nedre Romerike tingrett mandag, tiltalt for vold mot ekssamboeren sin i november 2014. Her en skuffet Ndure etter på 200 meteren på Diamond League, Bislett Games 2015.
Jaysuma Saidy Ndure møtte i Nedre Romerike tingrett mandag, tiltalt for vold mot ekssamboeren sin i november 2014. Her en skuffet Ndure etter på 200 meteren på Diamond League, Bislett Games 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den regjerende norgesmesteren på 100- og 200 meter ristet flere ganger på hodet, mens den tidligere kjæresten og samboeren forklarte seg i Nedre Romerike tingrett. 32-åringen er tiltalt for trusler og vold. Kvinnen flyttet inn hos Ndure på nyåret i 2014, kort etter at de var blitt sammen før jul 2013.

– Han virket til å være en ganske god mann da jeg først møtte ham, men jeg visste ikke hvordan han skulle bli etter hvert, sa kvinnen da hun fortalte om starten på forholdet.

Som en maske

Utad er Jaysuma «Jays» Ndure kjent som en alltid smilende og hyggelig mann. Den tidligere samboeren ga retten et annet bilde av hvordan idrettsstjernen var på hjemmebane.

– Han var en helt annen person når han var hjemme med meg, enn når han var ute sammen med folk. Det var som en maske han tok av når han kom hjem, sa kvinnen som gråtende brøt sammen etter tre kvarters forklaring.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ndure er tiltalt for seks tilfeller av grov vold og for trusler mot kvinnen. Det siste tilfellet skjedde natt til 8. november i 2014 da kvinnen ringte politiets nødnummer. Da ble hun lagt inn på sykehus, mens Jays ble pågrepet og kastet på glattcelle. I tillegg er Ndure også tiltalt for å ha brutt besøksforbudet han var ilagt mot kvinnen.

Han nektet straffskyld på samtlige punkter i tiltalen da saken startet.

Utroskap

Kvinnen jobbet som stylist og fotomodell da hun ble sammen med den åtte år eldre idrettsmannen. I retten fortalte hun om at oppdragene som modell ble færre etter at hun kom med merker etter slag hjemme. Etter hvert ble det også problematisk for henne å fungere i jobben som stylist fordi samboeren reagerte på klær og annet utstyr hun hadde med hjem, med sjalusi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere av scenene som oppsto mellom dem, hadde flere ganger utroskap og sjalusi som bakteppe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er ikke en sjalu type, men jeg er glad i mannen min, og jeg vil ikke dele han med andre damer, sa hun som forklaring på hvorfor hun tok opp spørsmål om utroskap med Ndure.

Avviste forsvarer

Før retten blåste av lunsj fortalte 23-åringen om en treningsreise hun var blitt med Ndure på til USA i mars 2014. I et stort hus som lå avsides til, skal han ha truet med å drepe henne og gravlegge henne i hagen. Kvinnen sa at dette var en ny utvikling og at hun tidligere bare hadde blitt slått og aldri truet.

– Vold er en ting, men når det går over til det der, var jeg alltid i alarm, jeg ventet på det verste, sa hun.

Forsvarer for Ndure, advokat Mette Yvonne Larsen, prøvde flere ganger å presse kvinnen på ulikheter avgitt i avhør og det som nå kommer fram i retten, men 23-åringen parerte utspillet:

– Du har ikke vært i min situasjon, Mette, du har ikke vært utsatt for vold i ett helt år, svarte kvinnen.