Ndure nekter skyld for vold mot ekssamboer

Jaysuma Saidy Ndure vil nekte straffskyld for vold mot ekssamboeren når han mandag må møte i Nedre Romerike tingrett. Her en skuffet sprinter etter 200 meteren på Bislett i juni i fjor.
Jaysuma Saidy Ndure vil nekte straffskyld for vold mot ekssamboeren når han mandag må møte i Nedre Romerike tingrett. Her en skuffet sprinter etter 200 meteren på Bislett i juni i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure (32) vil nekte straffskyld for seks tilfeller av vold mot sin tidligere samboer (23) når saken skal behandles i Nedre Romerike tingrett mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten vil konfrontere den kjente friidrettsutøveren med tiltalen om grove trusler og vold, og for brudd på besøksforbudet mot den tidligere samboeren (23) når rettssaken starter i retten. Ndure vil ifølge forsvareren nekte straffskyld for samtlige punkter.

– Det er ikke grunnlag for en slik tiltale i det som er kommet fram, sier advokat Mette Yvonne Larsen til NTB.

Erstatningskrav

Det har vært lang avstand mellom den kjente sprinteren og ekssamboeren. Hun tilbrakte nesten to døgn på sykehus etter at politiet rykket ut til Ndures bolig ved 3-tiden om natten til 8. november i fjor. Idrettsutøveren måtte tilbringe natten på glattcelle, men ble sluppet ut igjen som siktet etter avhør dagen etter.

Politiadvokat Camilla Ek Sørensen vil ikke gi noen kommentar til sakens innhold før hovedforhandling i retten mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil at opplysningene i saken først skal komme i retten og ikke i mediene, sier hun til NTB.

Bistandsadvokat Siv Hallgren sier det vil bli rettet et erstatningskrav mot Ndure på opptil 100.000 kroner.

Hele den første dagen av saken i Nedre Romerike tingrett er avsatt til 23-åringen forklaring. Deretter vil Ndure avgi sin forklaring før en rekke vitner skal fortelle retten hva de tror kan ha betydning for retten.

Les også: Ndure: – Jeg ville aldri slått en dame

Vil vise uskyld

– Vi må gå noen runder i retten på konfliktnivået mellom de to. Det kan ikke være slik at når menn sier noe, så skal det gjelde, men når kvinner sier noe, skal det ikke få noen konsekvenser, sier Mette Yvonne Larsen om sms'er som er utvekslet mellom de to involverte i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foruten tre episoder fra januar og mars i 2014 hvor den tiltalte skal ha truet, slått, spyttet eller tatt kvelertak på kjæresten, er det konkret hendelsen natt til 8. november 2014 som er omfattet av tiltalen. Da skal sprinteren har slått, sparket og dyttet 23-åringen, tatt kvelertak på henne og kalt «gjentatte ganger for «hore» eller lignende, står det i tiltalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vil vil møte beskyldningene i tiltalen med å legge fram for retten hva som skjedde den natta. I retten vil vi belyse både hennes og hans atferd og vise at han er uskyldig etter tiltalen, sier forsvareren.

Les også: Olympiatoppen bryter samarbeidet med Ndure

Var slutt

Den tidligere samboeren har vært med i flere reality-programmer på TV. Sammen med den regjerende norgesmesteren i sprint på 100- og 200 meter ble paret behørig omtalt da det ble kjent at de var sammen våren 2014. I september, bare noen måneder senere, opplyste kvinnen til Se og Hør ifølge kjendis.no at forholdet var over og at hun hadde flyttet ut.

Natt til 8. november skal den fornærmede 23-åringen ha låst seg inn i leiligheten hos ekskjæresten, ifølge advokat Mette Yvonne Larsen. Da oppsto krangelen mellom dem som skal utløst at politiet rykket ut og pågrep sprinteren mens den åtte år yngre kvinnen ble fraktet til sykehus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I etterkant anmeldte Ndure ekssamboeren tilbake for vold. Politiet konkluderte tross forsvarerens protester å henlegge anmeldelsen mot kvinnen. Advokat Larsen har kritisert daværende Nedre Romerike politidistrikt for at bevisene ble ødelagt etter henleggelsen og ikke tatt vare på i påvente av en klage.

Les også: Ndure satte norsk rekord med 9,95