Mørk: – Ingen tvil om hvem som skulle vinne

Nora Mørk har scoret fra sjumetermerket i VM-finalen mot Nederland.
Nora Mørk har scoret fra sjumetermerket i VM-finalen mot Nederland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nora Mørk fikk plass VMs stjernelag, og bidro sterkt til det norske VM-gullet mot Nederland. 24-åringen mener de norske jentene satte skapet på plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dag går vi utpå og viser hvem som er best. Jeg synes vi fortjente seieren. Vi har hatt den tøffeste pulja i mesterskapet, og møtt de tøffeste motstanderne. Det var ingen tvil om hvem som skulle ta gullet, sa Mørk til NTB etter finalen.

– Nederland ledet 1-0, men så er det vel takk og farvel, fortsatte storskytteren, og skryter blant annet av innsatsen til keeper Kari Aalvik Grimsbø.

Les også: Håndballekspert: – Riktige keepervalg

– Kari står utrolig bra. Hun kjenner mange av de nederlandske spillerne bra fordi hun har spilt i Danmark, og det er tydelig. I dag er hun bedre enn Nederlands keeper, sa Mørk.

Om åtte måneder er det tid for OL i Rio de Janeiro. Det vil hun ikke tenke for mye på akkurat nå.

Les også: Grimsbø stengte målet – Norge er verdensmestere for tredje gang

– Akkurat nå er det ganske lenge til. Det at vi er kvalifisert allerede er fortjent. Nå skal den kvelden her nytes, sa Mørk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

24-åringen er en av tre norske spillere som fikk plass på VMs stjernelag. Norges andre bidrag var kaptein Stine Bredal Oftedal og Heidi Løke. De trakk også fram prestasjonene i første omgang når VM-finalen skulle oppsummeres.

Les også: Statsministeren gratulerte gulljentene

– Jeg tror aldri jeg har vært med på noe lignende som den førsteomgangen. Det var helt fantastisk håndball, sa Løke til NTB.

– Førsteomgang var helt fantastisk. Vi fikk stå bakover, og trøkket til og bare løp. Vi gjorde noen feil, men stort sett fløt det ekstremt bra, sa kaptein Bredal Oftedal.