Håndballekspert: – Riktige keepervalg

Kari Aalvik Grimsbø var rørt etter VM-finalen. Se video.

NRKs håndballekspert Geir Oustorp tippet på forhånd gull til håndballjentene, men utklassingssifrene 20-9 til pause i søndagens finale var en overraskelse for han.

– Jeg sa vel at vi skulle vinne, men at det skulle stå 20-9 til pause så jeg ikke komme. Det var vel fortjent til Norge, sa Oustorp til NTB etter finalen.

– Når vi får til det forsvarsspillet, og Kari (Aalvik Grimsbø) har så mange redninger som hun har i førsteomgang, er vi vanskelige å slå, fortsatte han.

Les også: Grimsbø stengte målet – Norge er verdensmestere for tredje gang

I 2016 venter OL i Rio de Janeiro for Norges håndballjenter. Dit kan de ta med seg en tropp på 14 spillere, og Oustorp tror det skal bli tøff kamp om plassene.

– Det er utfordringer med troppen. Vi har en Riegelhuth Koren som vel føder i disse tider som vil være med, og Katrine Lunde med åtte måneder til på seg vil nok også være med. Det blir en tøff kamp, men det er bare bra, mente håndballeksperten, som for øyeblikket også er assistenttrener for Glassverket.

Les også: Mørk: – Ingen tvil om hvem som skulle vinne

Sikker på seier var Grimsø selv først lenge etter mange andre, til tross for at Norge førte kampen med mange mål nærmest hele veien.

– Jeg følte meg ikke trygg før de siste minuttene. De gir ikke opp, og trykker bra i andre omgang, sa Aalvik Grimsbø til NTB.

Før finalen var hun preget av nerver.

– Jeg var utrolig nervøs og spent, men heldigvis gjorde det meg bedre i dag, fortsatte hun.

Les også: Så mye tjener de på gullet

30-åringen vartet opp med flere gode redninger i finalen og fikk mye skryt av lagvenninnene for innsatsen. Selv mener hun at hele laget har hatt en god utvikling i løpet av mesterskapet.

– Jeg synes det har vært et godt VM. Vi har hele tida fokusert på at vi skal bli bedre og bedre. Det at vi klarer å spille en så god kamp i dag, er prikken over i-en, sa Grimsbø.

Grimsbø var rørt da hun tenkte tilbake på den lange veien til VM-sluttspillet i Danmark.

– Det at jeg får stå i finalen i dag betyr mye for meg. Det har vært en lang vei, og jeg har jobbet hardt og mye. Det å få det igjen nå, er utrolig godt, avsluttet hun.

Oftedal: – Alt flyter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus