Båtsport: Strømøy første kvinne med F1-seier

Marit Strømøy ble historisk.
Marit Strømøy ble historisk. Foto: F1H2o

Før første gang i båtsportens formel 1s 32 år lange historie gikk en kvinne til topps i et VM-løp. Og kvinnen var norske Marit Strømøy (39).

Hun banket til og slo 17 menn fra 10 forskjellige nasjoner i Sharjahs Grand Prix torsdag.

Det var dessuten første gang hun havnet på pallen, og hun holdt den tredoble VM-vinneren Alex Carella fra Italia og amerikanske Shaun Torrente bak seg.

– Det var en stor dag for meg og alle andre, spesielt de fra laget mitt siden vi har jobbet hardt gjennom sesongen for å få båten, motoren og oppsettet riktig. Alt stemte i dag, sa 39-åringen fra Kristiansand.

– Vi visste at jeg hadde muligheter til å ta teten hvis jeg kom gjennom den første svingen kjapt med en ren linje. Det klarte jeg og tok meg fra sjette til annenplass på den første runden.

Hun hadde bare VM-vinneren Philippe Chiappe foran seg. Hun jaktet ham på de neste 17 rundene, men tok seg forbi da han fikk motorproblemer.

– Dermed fikk jeg hele feltet bak meg, og jeg kjempet en hard kamp med å holde Carrella bak meg de neste 20 rundene. Derimot klarte jeg å dra ifra ham på den siste runden og sikret med det seieren, sa Strømøy.

– Det var en god følelse. Det er dette som gjør at hardt arbeid og tålmodighet lønner seg. Jeg har en flott gruppe mennesker rundt meg som hele tiden har trodd på meg. Nå skal det feires til langt på natt. Dette var en flott måte å avslutte sesongen på, det er sikkert, sa 39-åringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus