Maktdemonstrasjon ga VM-gull til Thea Therese Næss

Thea Therese Næss med belte og gullmedalje etter at hun vant VM finalen i kickboxing i Dublin over russiske Lilia Sharapova.
Thea Therese Næss med belte og gullmedalje etter at hun vant VM finalen i kickboxing i Dublin over russiske Lilia Sharapova. Foto: Per A. Ringsby / NTB scanpix

Thea Therese Næss slet mest i semifinalen fredag. Det gikk lettere i finalen da hun sikret seg suverent VM-gull i 60 kiloklassen i VM i kickboksing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mot russiske Lilia Sjarapova hadde hun full kontroll fra begynnelse til slutt. Den russiske jenta ble redusert til den reneste statisten.

Det var en ren norsk maktdemonstrasjon og soleklar norsk 3-0 seier.

– Jeg startet bestemt og plukket mange poeng med rene treff. Den russiske jenta kom mer med i annen runde, men der var det også stopp, for Thea er like slutten nå som første gangen hun ble mester, i 2008, sa landslagssjef Gjermund Nesland.

Thea Therese Næss står nå med tre VM-gull, fire EM-gull og i tillegg fire profftitler.

Tøft

– Jeg synes det var tøft og må innrømme at jeg sov dårlig i natt. Slik sett var ikke oppladningen til denne finalekampen optimal, sa Næss etter at gullet var sikret.

– Jeg gikk gjennom kampen i løpet av natten, men alt var på plass og selve finalen ble veldig bra, sa mesteren videre.

Næss har vunnet alle sine tre kamper i mesterskapet.

Først ble polske Emilia Czerwinska slått 3-0. Deretter måtte den norske favoritten virkelig slite mot finske Jenna Puurunen i semifinalen. Det endte med norsk 2-1 seier.

I finalen ble det mye enklere. Det var i alle fall enkelt sammenlignet med den tøffe semifinalen, og nok en gang ble gullet sikret med 3-0 i dommerprotokollen. (©NTB)

Personvernpolicy