Norsk tennistalent flyttet utenlands for å bli best

Viktor Durasovic er Norges best rangerte herrespiller i tennis.
Viktor Durasovic er Norges best rangerte herrespiller i tennis. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Viktor Durasovic sikter mot å kvalifisere seg for Grand Slam-turneringer innen få år. Han jobber hardt mot å bli verdens beste tennisspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unggutten har flyttet fra Norge for å satse knallhardt på sporten. Han har bosatt seg i Spania for å få maksimalt ut av hver trening.

– Det opplegget jeg har nå, er utrolig bra. Jeg får tilgang til masse treninger og forskjellige gode spillere. Jeg har en bra fysisk trener og tennistrener, sier Durasovic til NTB.

Selv om nivået i norsk tennis er på vei opp, tror Oslo-gutten at han blir best av å oppholde seg i utlandet.

– I Norge var det vanskelig å finne stødig trening. Selvfølgelig kunne jeg trent med Casper (Ruud), men det ville ha blitt litt kjedelig å ha bare trent med ham sju dager i uka, sier Durasovic.

Skal bli best

Han er en av mange unge norske tennistalenter som ikke er redd for å sette seg høye mål og ambisjoner. Durasovic er ikke i tvil om hvor han vil med idretten.

– Jeg vil bli nummer én. Det er det jeg jobber med, sier Durasovic, som sammen med blant andre Ruud, Melanie Stokke, Ulrikke Eikeri, Malene Helgø og Emma Flood tilhører en lovende tennisgenerasjon.

Nordstrand-spilleren er Norges beste rangerte herreutøver med sin 491.-plass. Topp 250 i verden får spille kvalifisering til de store Grand Slam-turneringene. Der mener Durasovic det bare er et tidsspørsmål før han er.

– Jeg er ikke altfor langt unna det, og det kan skje fort. Det er egentlig opp til meg hvor fort jeg klarer det. Det kan skje neste år. Du må ha et godt nivå inne, selvfølgelig, men hvis du vinner et par turneringer på rad, kan du fort fyke opp, sier Durasovic.

Les også: Norsk tennis mot etterlengtet opptur - her er de norske talentene

Seniorerfaring

Durasovic er halvannet år eldre enn norgesmester Ruud. I forrige ukes Norwegian Tennis Open viste Durasovic at han foreløpig har mer rutine enn sin yngre landsmann. 18-åringen møtte samme motstander som Ruud røk ut mot og utnyttet motstanderens svakheter på en helt annen måte. Hadde begge vunnet i første runde, ville duoen møttes i annen runde. Durasovic gikk helt til finalen og tapte i siste sett.

– Det hadde vært en bra match. Casper er en veldig god spiller, sier Durasovic, som sammen med Ruud rykket opp til 2. divisjon i Davis Cup i sommer.

Etter flere gode prestasjoner i 10.000 dollarturneringer i år er det snart på tide å rette øynene mot større konkurranser.

– Jeg skal jobbe med å utvikle meg fysisk slik at jeg henger med på det neste nivået, og psykisk slik at jeg tåler eventuelle smeller. Etter hvert må jeg spille andre turneringer, man blir ikke best av å spille 10.000-turneringer. Man må over til 25.000-, 50.000- og 100.000-turneringer. Det jobber jeg med, sier Durasovic.

Les også: Serena Williams fakket mann som stjelte mobilen hennes

Personvernpolicy