Tour of Norway avsluttes i Sarpsborg neste år

Alexander Kristoff sikret seg en populær seier da Tour of Norway gikk i mål på den første etappen i Sarpsborg i år. Neste år blir østfoldbyen som fyller 1000 år, målby på den siste etappen.
Alexander Kristoff sikret seg en populær seier da Tour of Norway gikk i mål på den første etappen i Sarpsborg i år. Neste år blir østfoldbyen som fyller 1000 år, målby på den siste etappen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sarpsborg, som fyller 1000 år, blir målby på den femte og siste etappen av neste års Tour of Norway. I år hadde østfoldbyen målgang på den aller første etappen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planleggingen av neste års ritt pågår for fullt. Foreløpig holder arrangøren kortene tett til brystet. Det er ikke kjent hvor rittet skal starte eller hvilke byer det skal innom, bortsett fra at sirkuset går i mål i Sarpsborg.

Presentasjonen av alle etappene kommer til å foregå i begynnelsen av desember, opplyser arrangørens Anders Eia Linnestad i en pressemelding.

Østfoldbyen ved Glomma er valgt som målby på grunn av byjubileet, og fordi det har vært en stor folkefest i byen de årene rittet har vært innom der.

I mai i år var det Alexander Kristoff som sikret seg en svært populær seier på åpningsetappen i Sarpsborg. Etappen startet i Årnes og var på 182 kilometer. Edvald Boasson Hagen tok tredjeplassen.

Etter at alle de fem etappene var kjørt i fjor, var det dansken Jesper Hansen som vant sammenlagt etter avslutningsetappen til Eggemoen. Edvald Boasson Hagen ble toer. Han var 47 sekunder bak i sammendraget.

Les også: Her er alle etappene i Tour de France 2016

Personvernpolicy