Cavendish blir lagkamerat med Boasson Hagen

Mark Cavendish er klar for MTN.
Mark Cavendish er klar for MTN. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mark Cavendish er klar for det sørafrikanske sykkellaget MTN-Qhubeka. Der Mark Cavendish er klar for det sørafrikanske sykkellaget MTN-Qhubeka. Der gjenforenes han med Edvald Boasson Hagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30-åringen syklet også sammen med nordmannen i Sky og HTC.

Det har i lengre tid vært spekulert i at Cavendish skal sykle for MTN-Qhubeka, som neste sesong bytter navn til Dimension Data riding for Qhubeka. Tirsdag kom den endelige bekreftelsen.

– Jeg gleder meg veldig til å bli en del av dette laget i 2016. Dette er et lag jeg har sett vokse, særlig denne sesongen, og jeg er imponert over lagånden, styrken og dynamikken i gruppen, sier Cavendish.

Flere nye fjes

Med seg inn i det sørafrikanske laget får han sine faste hjelpere Mark Renshaw og Bernhard Eisel.

Mark Cavendish har de siste årene vært en av verdens mest profilerte sykkelryttere. Briten står blant annet med 26 etappeseirer i Tour de France.

Det har vært spekulert i at en eventuell Cavendish-avtale vil forringe Edvald Boasson Hagens status i MTN. Før helga avviste imidlertid Rudsbygd-gutten at han frykter «konkurransen» fra sin tidligere lagkamerat.

– Jeg har et godt forhold til ham. Vi har kjørt veldig bra sammen før, spesielt de to sesongene vi kjørte for HTC var veldig bra. Kanskje kan vi finne fram til det samme nå, sa Boasson Hagen til NTB – og tilføyde:

– Han har veldig mye erfaring fra spurter og spurtopptrekk, så han kan lære oss mye der. Det kan gjøre at laget blir mer samkjørt i spurtene framover.

Skryter av Cavendish

MTN-Qhubeka-eier Douglas Ryder gleder seg stort over å ha fått Cavendish med på laget.

– Det at Mark Cavendish kommer til laget vårt, er et stort skritt på veien mot å løfte laget opp på et nytt nivå, sier han.

MTN-Qhubeka opplyser videre tirsdag at enda flere nye ryttere vil bli presentert de kommende dagene.

Mark Cavendish har de siste sesongen syklet for belgiske Etixx-Quick Step.

Personvernpolicy