Sagan tok VM-gullet – Kristoff på fjerdeplass

Alexander Kristoff kom på den sure fjerdeplassen.
Alexander Kristoff kom på den sure fjerdeplassen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Peter Sagan gikk alene på slutten og kjørte inn til et suverent gull i fellesstarten i sykkel-VM søndag. Alexander Kristoff sikret norsk fjerdeplass.

– Jeg kjente tidlig at dette kom til å bli tungt, for det var vel en løype som ikke helt passet for meg. Det var ei hardere løype enn det så ut. Mot slutten kom jeg i en posisjon som gjorde at jeg var med og kjempet om annenplassen, men det ble litt for vanskelig, for jeg var stiv, sa Alexander Kristoff til NTB.

– Jeg slet hele dagen, men selv om jeg hadde håpet å vinne, skal jeg ikke være skuffet, fortsatte han.

Fritt leide

Kristoff sa også at han ga Edvald Boasson Hagen fritt leide mot slutten, men forutsetningen var at Hagen ikke skulle dra. Han skulle bare følge med de beste. Boasson Hagen fulgte planen til punkt og prikke.

Og Kristoff kom opp. Han ventet lenge før han satte inn spurten, men fikk det litt for tungt.

– Formen er bra. Det må den være for å klare fjerdeplassen i ei løype som dette. Det var mange som slet i dag. Mot slutten stivnet jeg og ga opp litt, da jeg så det ikke kunne gå, innrømmet Kristoff.

Sølvet gikk til australieren Michael Matthews, mens Litauens Ramunas Navardauskas sikret bronsen.

Edvald Boasson Hagen kjørte flott på slutten. Han lå lenge på en flott tredjeplass, men opp den siste bakken og på flaten inn mot mål ble det for tungt for rudsbygdingen. Han falt tilbake og endte på 20.-plassen til slutt.

– Jeg var med foran, og det var jo bra. Jeg følte meg fin også og klarte å kjøre som vi ble enige om, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

Et angrep holdt

Vegard Stake Laengen kom også til mål av de norske rytterne. Han endte på 72.-plass til slutt og ble slått med 2.50 minutter på den 261 kilometer lange distansen. mens Vegard Breen, Lars Petter Nordhaug og Sven Erik Bystrøm måtte stå av underveis.

Men dagen ble Peter Sagans. 25-åringen var stiv mot slutten, men kjørte smart og hadde en så stor ledelse opp den siste bakken at han holdt helt til mål.

– Jeg angrep ikke mer enn en eneste gang i dette rittet, men det var det riktige angrepet jeg valgte, sa Peter Sagan. Han slo fast at dette var hans aller største seier.

– Da jeg så jeg var langt foran ga det meg ekstra motivasjon og styrke, sa Sagan ifølge nyhetsbyrået AFP.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus