Svart dag for U23-gutta på sykkel

Svart dag for U23-gutta på sykkel

Truls Engen Korsæth ble beste norske på U-23 VM landeveisritt. Han endte på en skuffende 39.-plass.
Truls Engen Korsæth ble beste norske på U-23 VM landeveisritt. Han endte på en skuffende 39.-plass. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det ble ingen god dag for de norske rytterne i U23-klassen i sykkel-VM i amerikanske Richmond. Bestemann var så vidt inne blant de 40 beste.

– Jeg er utrolig skuffet. Jeg ble veldig kvalm fra start og klarte ikke ta til meg næring, forklarte Norges største medaljehåp, Daniel Hoelgaard.

Rogalendingen ble nevnt som en av de største utfordrerne til å kjempe om seieren i den seige løypa, men kroppen lystet rett og slett ikke.

– Det var bare blytungt. Det lille jeg fikk i meg av næring gikk rett ut igjen.

Spurteren kastet opp flere ganger i løpet av det 178,2 kilometer lange rittet som ble vunnet av franske Kevin Ledanois. Franskmannen rykket fra feltet opp de siste bakkene, men ble nesten tatt igjen av den italienske spurteren Simone Consonni inn mot mål. Italieneren måtte nøye seg med sølvet, mens Anthony Turgis sørget for fransk bronse.

Beste norske ble Truls Engen Korsæth, men han endte helt nede på 39.-plass.

– Jeg fikk vel en fri rolle mot slutten, men det var ikke voldsomt mye jeg hadde å gi, dessverre, sa Norges bestemann i målområdet.

Det ble en kaotisk avslutning med regn i luften. Flere veltet både rett før og i de siste bakkene.

– Jeg ble ikke hindret mot slutten. Det var bare rett og slett tomt for krefter. Jeg hadde ingenting å gi. All ære til de som hadde det lille ekstra mot slutten, sa Korsæth. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus