Tutta legger seg flat: – Jeg er oppriktig lei meg

Suzann Pettersen er lei seg for det som skjedde under Solheim Cup.
Suzann Pettersen er lei seg for det som skjedde under Solheim Cup. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Søndag var Suzann Pettersen involvert i det flere har omtalt som tidenes største Solheim Cup-skandale. Mandag publiserte hun en uforbeholden unnskyldning på sin Instagram-profil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg skulle ønske jeg kunne endret det som skjedde på søndag av mange grunner. Dessverre kan jeg ikke det, skriver Pettersen.

Den norske golferen fikk hard medfart av både eksperter og golfinteresserte etter at hun påpekte et regelbrudd av amerikanske Alison Lee på det 17. hullet i fourball-kampen søndag.

Etter at USA hadde vunnet turneringen med minst mulig margin (14,5-13,5), valgte Pettersen å stå inne for avgjørelsen.

– Det har vært helt klart hele uken at man skal være tydelig. Det var ikke en «gimmie» for en debutant. Hun trodde hun hadde fått den og plukket opp ballen. Det var langt fra en «gimmie» på det tidspunktet, sa Suzann Pettersen til Eurosport.

Helomvending

Diskusjonene lot ikke vente på seg. Ekspertenes dom var entydig: Dette kom hun til å få kjenne på kroppen når hun returnerer til USA.

En natt på puta fikk imidlertid 34-åringen på andre tanker. Mandag gjorde hun helomvending og la ut en omfattende unnskyldning.

– Jeg har aldri følt meg mer nedfor og er oppriktig lei meg for det som skjedde på det 17. hullet under Solheim Cup søndag. Jeg ber om unnskyldning for at jeg ikke tenkte på det store bildet i kampens hete. Jeg prøvde å gjøre mitt beste for laget, skriver Pettersen.

– Jeg føler jeg har sviktet laget, og det er jeg lei meg for, fortsetter hun.

Møtte USAs kaptein

Videre skriver Pettersen at hun møtte Juli Inkster, amerikanernes kaptein, for å be om unnskyldning ansikt til ansikt.

– Jeg håper det amerikanske laget vil tilgi meg og skjønner at jeg lært en verdifull lekse om hva som er viktig i denne fantastiske sporten som har gitt meg så mye.

Europa så lenge ut til å vinne Solheim Cup suverent, men en imponerende avslutning av amerikanerne vippet duellen i deres favør.

For Tutta og resten av LPGA-spillerne venter nå flere turneringer i Asia. Neste turnering i USA er ikke før sesongfinalen i Florida 19.-22. november.

Personvernpolicy