Farah doblet igjen

Mo Farah løper i mål som vinner av 5000 meter i friidretts-VM lørdag, hans sjuende gull på rad i langdistanseløp i VM og OL. Foto: Lucy Nicholson, Reuters / NTB scanpix

Mo Farah var ustoppelig i spurten på 5000 meter lørdag. Den 32-årige briten er den første som har vunnet 5000 og 10.000 meter i to VM på rad.

Farah vant de to lengste løpsdistansene på bane også i London-OL for tre år siden og tok dermed sin tredje strake dobbel på distansen i globale mesterskap. Det har ingen gjort før ham.

Ikke bare det. Han er også den første som er blitt verdensmester på 5000 meter tre ganger på rad. Hans forrige nederlag i et stort mesterskap fikk han i VM-finalen på 10.000 meter i 2011.

Caleb Ndiku gjorde sitt beste for å utfordre ham og satte opp et voldsomt tempo i front på de siste rundene. Farah hengte på ham, og da han satte inn turboen på vei ut av siste sving var det ingen tvil. Han føk forbi på vei til seier på 13.50,38.

Kenyanske Ndiku tok sølvet, slått med 1,37 sekund, mens Hagos Gebrhiwet fra Etiopia ble bronsevinner.