Tutta ser for seg «delvis» fremtid i Norge

«Tutta» er klar for golfshow på Aker Brygge. Se video.

Suzann Pettersen har en høy stjerne i USA og har bodd «over dammen» i årevis. Likevel håper hun og forloveden på en fremtid i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske golferen har ingen planer om å legge køllene på hylla foreløpig. Tidligere har hun signalisert at Rio-OL neste år ville vært et naturlig punktum, men overfor NTB og flere andre medier røpet hun nylig at karrieren vil fortsette flere år etter det.

Derfor synes Tutta det er tidlig å snakke om en fremtid uten golf, men letter likevel litt på sløret.

– Så lenge jeg spiller, blir jeg bosatt i USA. Men når den tid kommer at jeg har litt mer tid til overs, og jeg kanskje kan velge å gjøre noe annet, ser jeg for meg å komme hjemover. Selv om det er ganske langt unna fortsatt, sier Oslo-jenta til NTB.

Giftermål

«Tutta» ser imidlertid ikke for seg å bosette seg i moderlandet for godt.

– Det må bli delvis, og ikke fulltid. Det tror jeg at jeg skal klare, for det blir en brå overgang. Jeg og forloveden min elsker Norge begge to, så vi ser for oss et liv både her og der – på lang sikt.

– Har dere begynt å planlegge giftermål?

– Ja, men det er en tett timeplan og vanskelig å finne tid. Vi har noen ideer om hvor og når, men det blir ikke med det første, sier hun.

Pettersens forlovede heter Christian Ringvold. Frieriet ble kjent etter at hun la ut et bilde på Instagram med ring på fingeren tidligere i år. Golfstjernens følgere så endringen, og hun bekreftet etterpå at de var forlovet.

Fra Bogstad til sentrum

Denne uken er golfproffen hjemme i Norge for å promotere sitt veldedighetsarrangement Suzann Pro Challenge, som går til inntekt for organisasjonen Right To Play.

Tidligere var veldedighetsarrangementet en turnering på Bogstad, hvor flere av verdens beste kvinnelige golfere var på plass. I år blir det en urban variant i Oslo sentrum.

Der skal flere idrettsprofiler kjempe i fem golfrelaterte øvelser.

På Pettersens hjemmeside beskriver hun arrangementet som et sted hvor hun ønsker å ta med golfen – og de beste spillerne i verden – til Norge. Det kommer ikke til å skje i år, men hun føler likevel ikke at hun bryter med konseptet.

– Vi prøver å oppnå det samme, men med en annen inngang og vinkel, sier hun.

Intense uker

For tiden har «Tutta» en lengre pause fra turneringsspill. Etter god innsats i British Open har det blitt to svake turneringer på LPGA-touren, der hun har misset cuten og kommet på 47.-plass.

Hjemme i Norge forbereder hun seg til to av årets høydepunkter, majorturneringen Evian Masters (10.-13. september) og Solheim Cup (18.-20. september).

– Jeg spilte ikke veldig bra i verken Portland eller Canada, men jeg er ikke bekymret. Formen er solid, men det ble et par skivebom. Evian og Solheim Cup blir to veldig intense uker, så selv om jeg er opptatt med forskjellige ting, som Suzann Pro Challenge, får jeg trent godt. Det er helt nødvendig, avslutter hun.

Personvernpolicy