Meny

Ingebrigtsen satt ut av britisk hælspark

Henrik Ingebrigtsen ble hindret og løp inn til niendeplassen i det første heatet på 1500 meter i VM torsdag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Briten Charlie Grice knuste VM-drømmen og medaljehåpet til Henrik Ingebrigtsen allerede i forsøket på 1500-meteren torsdag.

Da det gjensto 300 meter presset briten seg ut foran det norske VM-håpet og satte hælen i kneet hans. Ingebrigtsen kom helt ut av rytmen og falt fra sjette- til 12-13.-plass i løpet av fem meter.

– Briten fikk skikkelig panikk og «måket» ut foran meg da det var 300 meter igjen. Han satte hælen i kneet mitt. Jeg stoppet helt opp og følte akkurat da at løpet ble tatt fra meg, forklarte Henrik Ingebrigtsen til NTB.

Han mente briten hadde gjort et skikkelig regelbrudd, og sammen med den norske lagledelsen bestemte han seg for å legge inn protest.

Sportssjef Ronny Nilsen leverte protesten, der det ble bedt om at Ingebrigtsen skulle få plass i semifinalen, fordi han ble kraftig hindret i forsøket, men etter en times behandling i juryen kom svaret: Protesten ble ikke tatt til følge og Ingebrigtsen var ute av VM.

Les også: Medalje som gjelder for Inge­brigt­sen

Skuffet og oppgitt

– Det som skjedde var ikke min skyld. Jeg kan ikke noe for at briten er en drittsekk. Derfor er jeg både skuffet og ikke så lite oppgitt, men det er tøft i mesterskap i felt som dette, sa Ingebrigtsen til de norske pressefolkene i intervjusonen.

Han mente bestemt at briten burde vært disket.

– Jeg løp bra og akkurat som jeg hadde planlagt til det var 300 meter igjen. Jeg kjente meg bra og var så sterk som jeg skulle være, sa VM-deltakeren som var eneste norske medaljehåp i Beijing.

Han plasserte seg midt i feltet fra start og hang godt med til 1200 meter var passert, og helt til han fikk hælsparket fra briten. Da falt han plutselig av og endte nesten sist i feltet. Han slet seg gjennom siste sving, tok igjen noen konkurrenter på oppløpet, men niendeplass og tiden 3.43,97 var ikke på langt nær godt nok til en plass i søndagens finale.

Les også: Ame­ri­ka­ner ble disket – nektet å forlate banen

En sjanse som glapp

Henrik Ingebrigtsen sa til NTB for to dager siden at han skulle løpe for medalje i VM. At han ikke skulle komme seg gjennom kvalifiseringen var ikke tema i det hele tatt.

– Jeg vil vel se på dette som en sjanse som glipper for meg. På den annen side må jeg innrømme at jeg har vært heldig tidligere og unngått mye trøbbel. Det skal også sies at det er tøft å løpe i felt som dette, for det er ofte mye knuffing og dytting. Det er mye fysisk kontakt mellom løperne, forklarte Henrik Ingebrigtsen.

Han sa også at feltet lå så tett at et lite uhell kunne forandre mye på et lite sekund, og det var det som skjedde 300 meter før mål i det første forsøksheatet torsdag.

– 400 meter før mål tok jeg ryggen på han som ble nummer to i heatet mitt. Da var jeg på hogget og hadde fulgt planen min perfekt. Til da hadde jeg ikke brukt mye krefter heller, sa Ingebrigtsen.

Kenyaneren Elijah Manangoi vant det første heatet, der Henrik Ingebrigtsen var med, på helt ordinære 3.42,57 i varmen i Fugleredet. Den som løp aller raskest i kvalifiseringen var kenyaneren Silas Kiplagat. Han fikk 3.38,13. Henrik Ingebrigtsen endte på 31.-plass totalt.

Les også: Makt­de­mon­stra­sjon av Bolt på 200 meter

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus