Meny

Amerikaner ble disket – nektet å forlate banen

Ronnie Ash ble overrasket da han fikk det røde flagget av dommeren. Foto: Phil Noble, Reuters (NTB scanpix)
Ronnie Ash ble disket for tjuvstart da han skulle prøve å kvalifisere seg til semifinalen på 110 meter hekk, men amerikaneren nektet å forlate banen.

27-åringen som har verdens tiende beste tid i år, så ut til å starte helt likt med konkurrentene i forsøksheatet. Likevel avslørte teknikken at reaksjonstiden var for rask. Dermed ble han diskvalifisert – noe han nektet å godta.

Han ble stående i sin bane, tilsynelatende klar for å løpe igjen. Etter noen minutter begynte Ash å traske bort fra startområdet.

Amerikaneren stormet gjennom pressekorpset uten å gi en kommentar.

Når løpet til slutt kunne starte, var det franske Pascal Martinot-Lagarde som gikk seirende ut. Konkurrentene skjønner at Ash ble frustrert.

– Det så ikke ut til å være en klar tjuvstart, men om reaksjonstiden er for rask, så er det jo en tjuvstart, sa tyske Gregor Traber ifølge Expressen.

Les også: Medalje som gjelder for Inge­brig­t­­sen

Ash var imidlertid ikke den eneste som fikk problemer fra startblokkene. I første heat ble tyske Alexander John disket. Også han protesterte – uten å bli hørt.

– Det var han ved siden av meg som rørte på seg. Det var det jeg reagerte på, sa John.

Tsjekkiske Petr Svoboda ble også disket og måtte forlate «Fugleredet» uten å få sjansen til å ta seg videre.

Les også: Makt­de­mon­stra­sjon av Bolt på 200 meter

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus