Medalje som gjelder for Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen ser mot VM-medalje. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Henrik Ingebrigtsen ser mot VM-medalje. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

For to år siden i Moskva ble det åttendeplass på Henrik Ingebrigtsen på 1500 meter. Det vil han ikke være fornøyd med i Fugleredet. 24-åringen sikter på podiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har fire sekunder bedre pers nå enn det jeg hadde da jeg tok åttendeplassen i Moskva. Jeg blir ikke fornøyd dersom det ikke blir bedre enn åttendeplass her. Det er der lista ligger. Men jeg sikter på medalje. Det er derfor jeg er her, sier en offensiv Henrik Ingebrigtsen til NTB.

– Det vil ikke være noen som husker om jeg kommer på fjerde-, femte, sjette-, syvende- eller åttendeplass her, legger han til.

Han er det største – og eneste – norske håpet i VM. I så måte har han overtatt Andreas Thorkildsens rolle. Han var lenge flaggskipet i norsk friidrett, men har ikke tatt noen internasjonal mesterskapsmedalje etter 2011 i Daegu-VM.

Thorkildsen er ikke med i Beijing, så her hviler medaljesjansene på Henrik Ingebrigtsens skuldre.

I døgnrytme

– Jeg har prøvd å komme meg inn i døgnrytmen og sove godt. Det er også blitt to baneøkter i konkurransefart for å kjenne litt på kroppen. Den økta jeg hadde tirsdag var ganske bra. Det begynner å komme seg, selv om kroppen ikke er helt akklimatisert ennå, forteller Ingebrigtsen to dager før han skal i aksjon med forsøk.

– Nå er jeg klar. Jeg skal gjøre akkurat det samme som jeg gjorde i Moskva for to år siden, men i finalen skal jeg gjøre det bedre, legger han til.

Han la de siste VM-forberedelsene til Norge, men før avreisen var han gjennom en skikkelig hardøkt og litt jogging. Utenom det handlet det om å hente seg inn etter høydeoppholdet i St. Moritz.

Må være offensiv

Henrik Ingebrigtsen vet at det gjelder å være offensiv, i alle fall i finalen, for da er etter det løpet medaljene skal deles ut.

– Men først er det forsøk, hva slags løp vil du ha der?

– Det spiller ikke så stor rolle om det går veldig sakte eller veldig fort. Det jeg ønsker meg er et klassisk forsøksløp med en vinnertid på 3.36, 3.37 eller der omkring. Like i underkant av 3.40, forteller han til NTB.

Han håper bare farten og løpet i forsøket blir slik at de beste går videre. Han håper, med andre ord, på et rettferdig løp.

– Har du bestemt for finaletaktikken?

– Der kan jeg spare mye i starten, men når toget går må jeg være med. Det gjelder å være på skuddhold i finalen når er 300 meter igjen. I OL var jeg ikke helt der. Da skulle jeg vært to plasser lenger frem i feltet på 300-meterstreken. Da ville jeg ha vært med og slåss om medaljer.

– Ligger du litt for langt bak, spiller det ingen rolle hvor bra spurten din er, for da har du ingen sjanse til å nå frem. Det gjelder å være i fremre del av feltet når det går seg til. Mot slutten må jeg helt klart løpe offensivt, sier Henrik Ingebrigtsen, full av selvtillit.

Personvernpolicy