Nytt på nytt fra Høgmo

Derfor tror Høgmo vi kan slå Bulgaria. Se video.

Per-Mathias Høgmo er glad for at stadig nye spillere banker hardt på landslagsdøren. For annet uttak på rad åpner han den for to debutanter, denne gang Ole Kristian Selnæs og Haitam Aleesami.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges tropp mot Bulgaria og Kroatia:

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har tatt ut følgende tropp til EM-kvalifiseringskampene mot Bulgaria og Kroatia:

Målvakter: André Hansen (Rosenborg), Rune A. Jarstein (Hertha Berlin), Ørjan H. Nyland (Ingolstadt).

Utespillere: Haitam Aleesami (IFK Göteborg), Jo Inge Berget (Malmö), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Adama Diomande (Stabæk), Vegard Forren (Molde), Pål André Helland (Rosenborg), Markus Henriksen (Alkmaar), Even Hovland (Nürnberg), Tom Høgli (FC København), Stefan Johansen (Celtic), Joshua King (Bournemouth), Martin Linnes (Molde), Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Jone Samuelsen (Odd), Ole Selnæs (Rosenborg), Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Stefan Strandberg (Krasnodar), Alexander Søderlund (Rosenborg), Alexander Tettey (Norwich), Martin Ødegaard (Real Madrid).


Norge møter Bulgaria 3. september og Kroatia 6. september.

Pål André Helland og Adama Diomande debuterte under forrige samling, og de er med igjen i troppen som skal kjempe om EM-poeng mot Bulgaria og Kroatia neste uke. Nykommerne på flyet til Sofia blir Selnæs (21) og Aleesami (24).

– Ole har stått frem mer og mer som arkitekten i Rosenborg. Offensivt er han meget god, med evne til å løse opp med bakromspasninger, tre mellom ledd, vende spillet og holde i kula. Defensivt har han stadig større forflytningsevne, og han satser mer fysisk så han får mer kraft i den delen av spillet. Og så er han en vinnertype, sier Høgmo til NTB.

– Haitam har hatt en rivende utvikling i IFK Göteborg. Han fikk sjansen allerede i vinter og har tatt steg for steg. Han er både hurtig og løpssterk. Han kommer mye frem og bidrar med mange innlegg og assist. Han har også tatt steg i det defensive når det gjelder soneprinsippene. Vi ønsker oss en venstrebeint venstreback, og han er en av dem som melder seg på der.

Gjensyn

I 23-mannstroppen er også to spillere som så vidt har vært innom landslaget i Høgmos tid. Jo Inge Berget og Stefan Strandberg har ikke vært med siden vinterturen i januar 2014.

– Jo Inge var veldig god for oss i ligalandskampen mot Moldova i Abu Dhabi. Da var han banens beste. Han har vært litt på og av i klubbhverdagen, men han har blomstret under Åge (Hareide) i Malmö. Jeg har sett ham live både mot Celtic og Salzburg, og da har han arbeidet hardt og vært involvert hele veien, scoret fine mål og levert assist. Det gjør at han er tilbake igjen, sier Høgmo.

– Stefan har spilt de tre siste kampene for Krasnodar, riktig nok som midtbaneanker. Han er en sterk personlighet, og han er anvendelig. Han kan brukes både som stopper og på sentral midtbane.

Høgmo gleder seg over at norske klubblag igjen oppnår gode internasjonale resultater, og syv av spillerne i troppen er fra Rosenborg (4), Molde (2) og Odd (1), som har gjort det sterkt i europaligakvalifiseringen.

Positivt

– Flere kamper på internasjonal arena gjør at mange spillere som banker på får matching hvor vi kan se at de leverer varene når nivået er et steg opp. Det er veldig positivt det som skjer i norsk fotball for tiden, sier landslagssjefen.

Overfor NTB trekker han frem noen av spillerne som banker hardest.

– Jonas Svensson er en back som virkelig begynner å vise muskler. Fredrik Midtsjø er også en spennende spiller som har noe. Jørgen Skjelvik hadde jeg inne i en tidlig fase, og jeg så potensial i ham. Han er tilbake og får stadig mer spilletid. Det kommer flere som det blir artig å følge, sier han.

Det ble ikke plass i troppen til noen av Høgmos mest betrodde spillere som av ulike årsaker har spilt lite i sine utenlandske klubber. Tarik Elyounoussi, Mats Møller Dæhli og Håvard Nielsen er alle skadefri, men har for lite spilletid, de to sistnevnte etter lange skadeperioder. Høgmo er komfortabel med gjengen han har kalt inn.

– Vi får mer spisskompetanse, litt mer fysikk og forhåpentlig mer effektivitet enn i de siste kampene. Jeg tror det vil bli utslagsgivende, sier han.

Personvernpolicy