Meny

Okparaebo drømmer fortsatt om OL-finale i Rio

Ezinne Okparaebo klarte ikke å nå finalen på 100 meter i VM. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Ezinne Okparaebo endte på sjuendeplass i det tredje semifinaleheatet på 100-meteren for kvinner med 11,19. Hun var langt unna en finaleplass.

Men drømmen om å nå en finale i et stort mesterskap som VM og OL lever videre.

– Jeg må løpe under 11 sekunder for å nå en finale på dette nivået, og dit skal jeg komme, sa hun til NTB etter mandagens siste VM-løp for hennes del. Okparaebo var på ingen måte verken nedslått etter utslått etter den lille nedturen i semifinalen.

– Jeg vet at jeg er på det nivået som kreves for å nå en finale, og jeg har bestemt meg for å få ut det jeg har inne. Det er jo snart OL, fortsatte hun.

Den norske jenta løp på 11,12 i forsøket og tok seg greit videre da, men i semifinalen ble det tyngre. Hun hadde en god start, men fra midtveis i løpet begynte hun å sakke akterut.

Detaljer og justeringer

Det norske sprintesset mente det bare var snakk om justeringer og små detaljer som skal til for at hun er med i den desiderte verdenstoppen.

– Jeg må ikke ha respekt for konkurrentene i det hele tatt. Jeg tror det gjelder å komme dit at jeg har selvtillit nok til å vite at jeg kan løpe like fort som de andre, reflekterte hun foran de norske pressefolkene i Beijing.

– Det var mange gode jenter i heatet mitt, og jeg tror kanskje at det vil hjelpe å møte dem litt oftere enn det jeg har gjort denne sesongen, sa hun.

– Betyr det at du vil satse på flere Diamond League-stevner neste år?

Tja, jeg tror nok jeg kommer til å begynne i det små med mindre stevner, og så får jeg komme meg med i Diamond League etter hvert. Målet til neste år må i alle fall bli å få til noen skikkelig raske tider tidlig i sesongen, fortalte Okparaebo.

Rekord

Det var nederlandske Dafne Schippers som tok seieren i Okparaebos heat med 10,83. Hun satte nederlandsk rekord og tok seg til finalen med nest raskest tid. Det var bare Shelly-Ann Fraser-Pryce i det første heatet som var raskere enn henne med 10,82. Fra dette heatet gikk også Blessing Okagbare videre med 10,89.

I det andre heatet gikk finaleplassene til Tori Bowie med 10,87 og Kelly-Ann Baptiste med 10,90. Det betyr at Ezinne Okparaebo var 22 hundredeler fra en plass i kvinnenes 100-meterfinale.

Okparaebo ble nummer 18 av de 24 som stilte i semifinalene.

– Det vare et veldig høyt nivå i dette mesterskapet, men likevel mener jeg at jeg har noe i verdenstoppen å gjøre, sa Ezinne Okparaebo til NTB.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus