Sjukjemper Marcussen skuffer sportssjef Nilsen

Ida Marcussen har ikke fått det til under sjukampen i Beijing.
Ida Marcussen har ikke fått det til under sjukampen i Beijing. Foto: Franck Robichon / Epa

Sjukjemperen Ida Marcussen ligger på 27.-plass før den avsluttende 800-meteren etter en konkurranse der hun har prestert langt svakere enn ventet i alle øvelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har ikke gått sportssjef Ronny Nilsen hus forbi. Han tok ut Ida Marcussen i 12. time. Bakgrunnen for uttaket var at hun skulle ha prestert noen gode resultater i et lokalt koreansk stevne, men dette fikk Nilsen aldri bekreftet.

– Det jeg kan si nå er at det er helt klart at Ida Marcussen jevnt over leverer for svakt. Det gjelder i alle øvelser fram til nå. Jeg vil vel si at det hun presterer på banen her er langt bak det nivået vi forventet hun skulle være på, i alle fall ut fra de rapportene jeg fikk fra Korea, forteller Ronny Nilsen.

Ingen bekreftelse

Det var trener Lukas Udelhoven som rapporterte til sportssjef Nilsen. Han forsøkte å ta kontakt med koreanerne for å få bekreftet det treneren sa, men de mailene han sendte til Korea ble ikke besvart. Dermed fikk Marcussen VM-billetten.

– Jeg måtte jo stolte på det treneren fortalte meg, sa sportssjefen til norske presse på VM-arenaen søndag.

Marcussen har ikke vært over 5900 poeng i en eneste sjukamp denne sesongen, men hun var kvalifisert til VM på bakgrunn av resultater fra i fjor. I stedet for å være med i NM, og vise god form der, valgte hun å trene i Korea etter at Universaden var over. Beskjeden fra sportssjef Nilsen var at hun måtte prestere godt i eksplosive øvelser. Trener Lukas Udelhoven rapporterte hjem at hun hadde gjort det, men noen skikkelig bekreftelse kom aldri.

To nedturer og et lyspunkt

Nilsen fikk ellers se Erik Tysse bryte 20 kilometer kappgang på grunn av en skade, og han fikk også se at Amalie Iuel krasjet i de to første hekkene og fikk hele løpet sitt ødelagt.

– Det var veldig synd det som hendte med Amalie Iuel. Hun fikk hele løpet sitt ødelagt. Jeg er ikke i tvil om at hun hadde vært i semifinalen uten uhellene, mente Ronny Nilsen.

Helt på slutten av formiddagsøkta fikk han også en skikkelig opptur med Ezinne Okparaebo som tok seg greit videre til semifinalen på 100 meter med glimrende 11,12 sekunder, til og med i motvind.

Personvernpolicy