Meny

Solberg håper på helg uten idioti

Petter Solberg etter at han satte ny banerekord på Esteringbanen ved Buxtehude tidligere i sesongen. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
Petter Solberg hadde kjørt 18 strake seirer før han ble torpedert i Canada. Nå frykter han at konkurrentene igjen skal klinke ham ut.

Solberg leder rallycross-VM med hele 46 poeng. Selv uten finale i forrige VM-runde, økte han sammenlagtledelsen med to poeng.

– Jeg prøver å holde meg unna trøbbel så langt det går, sier Solberg til NTB.

Men motorkongen er urolig foran VM-runden på Lånkebanen i Stjørdal.

– Det er mange bra sjåfører og fair kjøring, men det er dette jeg er mest redd for, torpedering. Det må jeg innrømme. Den har jeg litt i magen, sier sammenlagtlederen.

– Må nesten ta meg

Det var svenske Timmy Hansen som sørget for å stoppe Solbergs lange rekke med finaler. VM-runden i Canada var faktisk første gang nordmannen ikke tok seg til finale etter at rallycross gikk fra EM- til VM-status.

– Det er sånn at når du leder, ting går bra og noen skal ta meg, så må de nesten ødelegge for meg, sier Solberg.

Han er regjerende verdensmester og har tatt en klar ledelse i årets VM etter 8 av 13 runder.

– Du må ha litt hell. Jeg ble klinket til i Canada. Det er synd når det skjer. Jeg håper det blir en fin helg her hjemme Norge, uten idioti, nærmest trygler Solberg.

Den tidligere rallyverdensmesteren holder helst litt igjen, men innrømmer at det kan bli heftig i varmen på Lånkebanen i helgen.

– Følelsen er at hjertet går foran en seier her, enn at man klarer å holde igjen når man burde, spår Spydeberg-mannen.

Snakker ned VM-gap

I fjor ble Solberg toer i den norske VM-runden, kun slått av latvieren Reinis Nitiss.

– Du har en betydelig ledelse i VM-sammendraget.

– Jeg mener ledelsen ikke er så voldsom.

– Kan du rote det vekk?

– Det er iallfall ikke planen. Selv uten finale i Canada økte jeg sammenlagtledelsen med to poeng. Det er jo helt utrolig. Noen kunne tatt 15-16 poeng mer enn meg med full klaff, men det hadde dem ikke.

– Du forsvarer tittelen?

– Dette hadde vært deilig, fy fader.

Fredag kveld ble det nye kulturhuset i Stjørdal åpnet med kronprins Haakon på plass. Petter Solbergs bil skulle vises fram foran de kongelige, men det skar seg. De som skulle kjøre rallycrossbilen ned fra Lånkebanen ble stoppet av politisperringene.

I helgen håper Solberg å unngå at han blir stoppet av konkurrentene.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus