Drama i Molde Fotballklubb:

Bitter og stolt Skullerud sparket uten forvarsel

SPARKET UTEN FORVARSEL: Moldes trener Tor Ole Skullerud reiste fra Molde uten noe farvel på stadion. Her fra kvalifiseringskampen mellom Molde og Dinamo Zagreb på Aker Stadion.
SPARKET UTEN FORVARSEL: Moldes trener Tor Ole Skullerud reiste fra Molde uten noe farvel på stadion. Her fra kvalifiseringskampen mellom Molde og Dinamo Zagreb på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Tor Ole Skullerud ante fred og ingen fare, men minutter etter at torsdagstreningen var over i Molde, ble livet hans snudd på hodet.

VG har snakket med treneren som fikk sparken, etter at Molde ble slått ut av mesterligakvalifiseringen. Laget brant to straffespark og ble slått på bortemålsregelen..

– Jeg ledet treningen på vanlig måte og ante ingenting om hva som kom. Det var ingen forvarsler. Jeg gikk av banen, snakket litt med Romsdals Budstikke, og fikk så beskjed om å komme opp på kontoret til Tarje Nordstrand (klubbdirektør, journ.anm.).

– Der ble jeg sendt videre til styrerommet, der styremedlem Øystein Neerland kort og greit sa at «jeg var fristilt fra kontrakten med Molde FK», forteller Skullerud til VG.

Les også: Skullerud sparket i Molde

Han spurte om årsaken til dette. Han fikk beskjed om at det utelukkende var sportslige resultater som lå til grunn, i eliteserien spesielt, der avstanden fram til Rosenborg var altfor stor.

Sint

Skullerud sier at han ble svært overrasket. Han så ikke dette komme.

– Jeg er realist, og ja, jeg ser at Molde har for få poeng sammenlignet med forventningene. Men likevel ...

Han sier videre at han ble sint og trengte tid på å svelge unna. Han hadde med datteren på treningen den dagen, fikk henne hjem, og der deretter hjem og var for seg selv. Han pakket sakene sine, og sent på kvelden torsdag fikk han ryddet kontoret sitt og pakket seg ut av klubben.

– Jeg reiste fra Molde uten å ta veien om stadion. Jeg forlot byen og klubben med bitterhet. Jeg hadde håpet dette kunne vært gjort på en annen måte, forteller den avgåtte Molde-treneren.

Ufortjent

Tor Ole Skullerud sier at han har en avtale med klubben som gjør at han ikke kan si så mye mer om det som har skjedd. Han sier at han er stolt over det Molde har oppnådd den tiden han har vært i klubben. Han mener han står støtt.

– Jeg fortjener ikke dette. Jeg er lei meg, men klarer samtidig ikke å ta det helt innover meg, forklarer Skullerud.

Han sier at han ikke vet om det var lettere å sparke ham i og med at han uansett skulle gi seg i klubben etter sesongen. Nå ønsker han ikke å si så mye mer om situasjonen, forteller han til VG.

– Jeg var ikke genial i fjor, og jeg er ikke ubrukelig nå. Jeg er omtrent på samme nivå. Men det er en litt syk fotballverden, og det er ganske brutalt i så måte. Jeg vet likevel at jeg kommer styrket ut av dette. Molde 2015 er en fantastisk erfaring for meg. Det fallet vi opplevde, den erfaringen, det skal brukes til noe, sier Tor Ole Skullerud til slutt.

Les også: – Solskjær eller utenlandsk trener for Molde

Les også: Enorme summer på spill for klubbene

Personvernpolicy