Chelsea er gullfavoritten – igjen

José Mourinho mener Premier League er mer konkurransedyktig denne sesongen. Foto: Andrew Couldridge (Reuters / NTB scanpix)
José Mourinho mener Premier League er mer konkurransedyktig denne sesongen. Foto: Andrew Couldridge (Reuters / NTB scanpix)

Chelsea er regjerende mester og kanskje den klareste gullfavoritten før Premier League sparkes i gang til helgen. José Mourinho advarer derimot mot at utfordrerne er sterkere enn sist sesong.

Chelsea ledet fra start til mål forrige sesong, og ble egentlig aldri utfordret i kampen om Premier League-gullet.

Ligatittelen ble sikret da de hadde fire kamper igjen å spille, og til slutt ble seiersmarginen åtte poeng for Mourinho og hans spillere.

Portugiseren tror ikke Chelsea får det lite lett denne sesongen.

– Det har alltid vært vanskelig å vinne kamper i England, og i år blir det enda vanskeligere. De andre lagene har blitt sterkere. De skaper en ny Premier League, og det er en innstilling jeg liker, sier Mourinho.

Costas skader kan ødelegge

Sist sesong tok Diego Costa Premier League med storm. Han scoret 20 mål på 26 kamper, men skadeproblemene ødela mye utover sesongen. 13 av målene ble scoret i 2014, mens den brasilianskfødte spanjolen bare scoret syv seriemål i 2015.

Costas skader kan blir Chelseas akilleshæl, tror Harry Redknapp.

– Chelsea kommer til å være sterke igjen denne sesongen. Det blir skummelt dersom Costa blir mye skadd. Kan de klare seg uten ham? spør den tidligere Tottenham og QPR-manageren.

Han sår tvil om Loïc Rémy og Radamel Falcao er fullgode erstattere på spissplass.

– Kanskje Falcao kan gjøre jobben. José har vist ham tillit, og er en type som løfter spillere frem. Får de det beste ut av Falcao kan de klare seg, sier han.

Falcao er hentet på lån fra Monaco, og colombianeren har mye å bevise etter den katastrofale sesongen for Manchester United i fjor. Det spissen viste i Copa America og Community Shield bar heller ikke bud om at han er på vei tilbake.

Jager Stones

Resten av troppen ser uansett svært sterk ut. Peter Cech mistet keeperplassen til Thibaut Courtois og forlot klubben i sommer. Asmir Begovic er hentet inn som ny annenkeeper, og gjør at Chelsea fremdeles har ligaens sterkeste duo i mål.

Mourinho forventer ikke å gjøre store endringer på troppen han har formet til sin egen siden returen fra Real Madrid i 2013.

– Da jeg kom tilbake hadde ikke Chelsea vunnet ligaen på noen år, og det fantastiske laget klubben hadde hatt et tiår gikk mot slutten. Vi måtte gjenoppbygge og skape et nytt lag for å prøve å vinne tittelen. Det klarte vi sist sesong, sier han til Sky Sports.

I nær fremtid er det ventet at Baba Rahman kommer fra tyske Augsburg. Han skal erstatte Filipe Luís, som reiste tilbake til Atlético Madrid etter en mislykket sesong i engelsk fotball.

Chelsea skal også være svært interesserte i Everton-stopper John Stones, men Merseyside-klubben er uvillige til å selge stortalentet.

Den regjerende mesteren serieåpner mot Swansea lørdag.

Personvernpolicy