Godset og Odd i målform jakter europaligaplass

Strømsgodsets Gustav Mendonca Wikheim i kampen Tromsø IL-Strømsgodset på Alfheim stadion søndag ettermiddag. Kampen endte 0-6. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
Strømsgodsets Gustav Mendonca Wikheim i kampen Tromsø IL-Strømsgodset på Alfheim stadion søndag ettermiddag. Kampen endte 0-6. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Både Strømsgodset og Odd scoret seks mål i eliteserien denne helga. Fortsetter målrushet i europaligakvalifiseringen torsdag, blir det trolig avansement til siste runde før gruppespillet.

Godset vant hele 6-0 borte mot Tromsø etter å ha tapt 0-2 for Hajduk torsdag. I returoppgjøret må prestasjonen fra helgas eliteseriekamp gjenskapes skal drammenserne ha muligheten til å kjempe seg inn i gruppespillet.

Etter at Bjørn Petter Ingebretsen ble hovedtrener i Strømsgodset har laget prestert solid. På de syv siste seriekampene har det kun blitt ett tap, 2-3 mot Stabæk. Resten har endt med seirer. I europaligaen imponerte klubben med å slå ut Mlada Bolelsav på bortemål da det endte 2-2 sammenlagt.

– Vi har selvtillit her hjemme, og vi er i flytsonen. Er det en gang vi kan slå Hajduk med tre mål så er det nå. Vi har vunnet seks av de siste syv i ligaen og kommer fra 6-0 i Tromsø, sa Gustav Wikheim til klubbens hjemmeside.

Mange kamper

Også Odd kommer med en lignende opplevelse som Godset i helga. Telemarkingene slo Mjøndalen 6-3 borte. I likhet med Strømsgodset ligger de under fra 1. kamp i 3. kvalifiseringsrunde til europaligaen med 1-2.

Dag-Eilev Fagermo har en rimelig tynn stall å forholde seg til, noe som gjorde at Pape Pate Diouf ble hentet inn på lån. Treneren merket at det begynner å bli slitasje. Alle de samme elleve i startoppstillingen som vant på Nedre Eiker blir ikke å se i førsteelleveren torsdag.

– Det sier seg selv at vi må rullere litt og bruke stallen. Det er hektisk og mye om dagen, og det med Europa er nytt, men selvsagt gøy, sa Fagermo til Telemarksavisa.

Godt utgangspunkt

Rosenborg har derimot et godt utgangspunkt foran sin hjemmekamp mot Debrecen. Ungarerne ble slått 3-2 i det første oppgjøret. Samme resultat klarte RBK hjemme mot Sarpsborg søndag.

Så langt i kvalifiseringen har Rosenborg hatt en forholdsvis enkel oppgave i Vikingur fra Færøyene og islandske KR. Også bortekampen mot Debrecen gikk rimelig greit, men det gjelder å være våken på Lerkendal. Motstanderen slo Skonto Riga hele 9-2 i forrige kvalifiseringsrunde. De har vist at de kan score mye mål. I Debrecen ble gode kontringer avgjørende for trønderne.

Personvernpolicy