Kristoff: – Jeg har ikke beina til å vinne

Alexander Kristoff nådde ikke helt opp på den 21. etappen i Tour de France.
Alexander Kristoff nådde ikke helt opp på den 21. etappen i Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Alexander Kristoff ble nummer tre på den avsluttende etappen i Tour de France. Nordmannen startet spurten bra, men André Greipel ble for sterk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristoff fikk et bra opptrekk av lagkameratene Marco Haller og Jacopo Guarnieri, men ble kanskje sluppet alene i vinden ett sekund for tidlig. 28-åringen hadde et godt forsprang på Greipel, men tyskeren fant fram kjempekreftene og vant sin fjerde etappe i årets utgave. Også Bryan Coquard snek seg foran. Edvald Boasson Hagen ble nummer fire.

– Jeg har ikke beina til å vinne, så jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg har ikke nok kraft til å holde helt inn, sa Kristoff til TV 2.

Også Boasson Hagen innså at han måtte gi tapt for Tour de France desidert beste avslutter.

– Det var en hektisk kamp. Det var hardt. På oppløpet var det hard kamp. Laget gjorde en god jobb. Jeg hadde et bra utgangspunkt, men hadde ikke beina til å ta Greipel, sa Boasson Hagen.

– Kjempejobb

Den 21. etappen i det tradisjonsrike rittet er spurternes etappe. Sammendraget er allerede avgjort. De uskrevne reglene sier at man aldri angriper den gule trøya når rytterne skal inn i Paris. Froome og hans lagkamerater kunne kose seg og drikke champagne fram til alvoret i den franske hovedstaden startet.

Da stormet ryttere i angrep for å lage brudd. Tre heldige slapp unna, men hovedfeltet hadde full kontroll på utbryterne og kjørte dem inn fem kilometer før mål. Det var duket for massespurt, en siste sjanse for spurterne og ikke minst en småsyk Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

– Laget gjør en kjempejobb. Det er synd at jeg ikke er i form. Det blir godt å se familien igjen nå, sa Kristoff.

Nøytralisert

Alt Froome måtte gjøre for å sikre seg sin annen sammenlagtseier var å komme i mål. Det ble ikke vanskeligere for Froome da rittledelsen valgte å nøytralisere rittet da rytterne passert målstreken på Champs-Élysées for første av ti ganger. Ikke engang uhell eller mekaniske problemer på paradeetappen kunne gjøre at en rytter tape tid. Man måtte bare fullføre.

Nairo Quintana ble nummer to sammenlagt, mens Alejandro Valverde endte på 3.-plass. Peter Sagan vant poengkonkurransen, mens Froome også tok klatretrøya. Quintana ble den beste ungdomsrytteren og var også med å sikre laget hans seieren i lagkonkurransen. Greipel vant flest etapper med sine fire seirer.

– Dette er den kuleste plassen å vinne. Alle som har støttet meg opp gjennom årene er en del av denne seieren, sa Greipel etter søndagens triumf.

Personvernpolicy