Froome: – Usportslig av Nibali

Vincenzo Nibali tok fredag årets første seier i Tour de France.
Vincenzo Nibali tok fredag årets første seier i Tour de France. Foto: Stefano Rellandini / Reuters

Fjorårsvinner Vincenzo Nibali tok årets første seier i Tour de France. Etter rittet ble han kritisert for oppførselen underveis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var et øyeblikk der ute hvor jeg fikk en gjenstand mellom bremsen og hjulet slik at jeg måtte stoppe. Da valgte Nibali å angripe. Det var ganske usportslig, sa Froome etter løpet.

– Han hadde hele bakken på seg til å rykke, men han valgte det øyeblikket da jeg hadde tekniske problemer, fortsatte Sky-rytteren.

Det var på vei opp til etappens høyeste punkt, Col de la Croix de Fer (2067 m.o.h), at Froome måtte stoppe, og italienske Nibali benyttet seg av muligheten til å stikke fra resten av feltet. Dermed brøt han en uskreven regel i sykkelsporten, nemlig at man ikke skal utnytte tekniske problemer som oppstår for rytteren i den gule ledertrøya.

Ba han rykke

Nibalis lagkamerat i Astana, Tanel Kangert, fortalte etter etappen at han ikke visste hvorfor Froome stoppet, men at han ba italieneren benytte seg av det.

– Han gjorde det som haier vanligvis gjør – de angriper.

Nibali, som kommer fra et sted i nærheten av Messinastredet, har kallenavn som «haien fra stredet» og «haien fra Messina».

– Jeg vet ikke hva som skjedde med Froome, om det var en punktering eller noe. Jeg bare ba Nibali om å gå. Han er jo ikke en trussel mot Froome, la Kangert til.

Nibali rykket opp til fjerdeplass i sammendraget etter fredagens seier, 6.44 bak Froome.

Tøff start

Fjorårsvinneren har hatt en tøff start på årets Tour de France, og mistet blant annet kapteinsvervet i laget etter den tiende etappen.

– Den første uka var mørk for meg. I dag var en viktig etappe, og hele laget ofret mye, sa Nibali.

Den 138 kilometer lange etappen mellom Saint-Jean-de Maurienne og La Toussuire – Les Sybelles ble avsluttet med en stigning på over 1000 høydemeter. Den bakken startet Nibali på i følge med Movistars Pierre Rolland. Rolland måtte slippe, og italieneren syklet i mål 44 sekunder foran nærmeste konkurrent, Nairo Quintana.

Quintana rykket fra Froome på vei opp til La Toussuire, og er nå 2.38 bak briten i sammendraget.

Personvernpolicy