Van Garderen brøt Tour de France

Tejay Van Garderen måtte onsdag bryte Tour de France.
Tejay Van Garderen måtte onsdag bryte Tour de France. Foto: Benoit Tessier / Reuters

Treer i Tour de France-sammendraget, Tejay Van Garderen, måtte onsdag bryte rittet underveis på den 17. etappen på grunn av sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikaneren slet fra starten av etappen fra Digne-les-Bains til Pra Loup, den første etappen i Alpene. 26-åringen havnet bak hovedfeltet opp den første stigningen.

Van Garderen var tydelig preget av at kroppen ikke fungerte. Flere ganger var BMC-rytteren nede i legebilen for å få assistanse. Han har kjempet mot sykdom siden etappe 13.

– En stund taklet jeg det bra. Det var bare litt snufsing og ingen stor greie, men det ble hele tiden litt verre. På hviledagen hadde jeg febersymptomer og frysninger. I morges våknet jeg opp og trodde det verste var over. Jeg følte meg klar og var tilbake, nærmere normalt. Men da jeg kom ut der, hadde bare ikke musklene noe energi. Det var ekstremt skuffende, sa Van Garderen.

Til slutt tvang laget og rittlegen han til å bryte. Da gjensto det 70 kilometer av etappen. Van Garderen var tre minutter og 32 sekunder på tredjeplass bak Chris Froome.

– Å kjempe for en pallplass i Tour de France, og i det neste minuttet sitter du i en bil, var veldig hardt. Det var hardt å se lagkameratene mine i øynene. Det var hardt å ringe kona mi og forklare hva som pågikk. Det var mye følelser, sa Van Garderen.

Personvernpolicy