Soltvedt: – Umulig å sminke over den brutale sannheten

Rune Soltvedt (t.v.) står overfor en krevende jobb når han nå har fått jobben som sportslig leder i Brann permanent. Her sammen med styreleder Eivind Lunde og daglig leder Vibeke Johannesen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Rune Soltvedt (t.v.) står overfor en krevende jobb når han nå har fått jobben som sportslig leder i Brann permanent. Her sammen med styreleder Eivind Lunde og daglig leder Vibeke Johannesen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Rune Soltvedt vil ikke kritisere forgjengerne, men Branns sportssjef er klar på at Sportsklubben ikke har jobbet godt nok de siste årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedturen de siste årene ble toppet med skrekkelige 0-4 hjemme mot Sogndal søndag. Soltvedt ble tirsdag fast ansatt i stillingen som klubbens sportssjef.

– Vi som klubb har ikke vært gode nok. Det er et voldsomt gap mellom der vi er og hvor vi ønsker å være. Dette kan bli oppfattet som kritikk av forgjengerne, og det har jeg ikke lyst å bidra til, sier Soltvedt.

Nå handler alt om å se fremover. Og mot eliteserien.

– Det er veldig viktig å rykke opp (i år), men samtidig er det enda viktigere at vi klarer å bygge et fundament hvor vi står mye stødigere når vi først kommer opp. En ting er å rykke opp, men det andre er å sørge for at vi har nok kvalitet til å bli værende der, og dernest bli en toppklubb igjen, sier Soltvedt.

Begrenset økonomi kan komme til å legge en demper på ambisjonene og ønskene om å styrke Brann-stallen i sommer. Trolig blir det gjort forsøk på å få kvitte seg med noen spillere, for å få andre, mer nyttige brikker, på plass.

– Nå handler det om å bygge team, med blant annet Lars Tjærnås (speider) og Lars Arne Nilsen (trener). Det er umulig å sminke over den brutale sannheten. Om vi skikker oss vel, kan vi få 17.5000 mennesker på hver eneste hjemmekamp gjennom hele sesongen. Det er den store driven, å få alle til å komme på Stadion og glede seg over Brann. Vi er privilegert som har den store interessen rundt oss, selv om klubben ikke har levert på flere år, sier Soltvedt.

– Det er en maks målsetting igjen å kunne kjempe om seriemesterskapet, men her skal jeg være forsiktig. For dette har vi ikke forankret i ledelsen. Men personlig mener jeg at vi bør bygge nå og være en toppklubb igjen i noen år. Og så, kanskje om fem år er vi der igjen. Det er ikke urealistisk. Men vi må forstå at det er en enorm stor jobb på veien, sier Branns sportssjef.

– Du får mye ros for jobben du har gjort, hva er dine fremste egenskaper som sportssjef og leder?

– Det er veldig vanskelig for meg å svare på det. Jeg rødmer når folk spør om det, men én ting er nok at jeg evner å få folk med meg, vi trekker i samme retning. Samtidig er jeg veldig klar på målsettinger og glad i å jobbe mye. Jeg vet hva jeg vil. Jeg har ikke fått denne jobben som gratispassasjer, men samtidig vet jeg at jeg fremover blir vurdert ut ifra hva vi leverer, sier Soltvedt.

Personvernpolicy