Arvesen: – Aldri fått tilbud om doping

Kurt Asle Arvesen under pressetreffet før sykkel VM i København.
Kurt Asle Arvesen under pressetreffet før sykkel VM i København. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Kurt Asle Arvesen er lei av å forsvare sine seirer på sykkelsetet, men 40-åringen er ikke overrasket over de nye avsløringene om Bjarne Riis og den øvrige ledelsen i hans tidligere lag, Team CSC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I rapporten utarbeidet av Anti Doping Danmark (ADD) kommer det fram at Bjarne Riis kjente til doping i Team CSC. Et lag Arvesen var en del av fra 2004 til 2009. Flere tidligere CSC-ryttere, senest Nicki Sørensen, har også innrømmet dopingbruk.

– Det er ikke overraskende. Det har vært kjent i lang tid at ryttere på laget brukte doping, helt siden Ivan Basso ble tatt. Det kommer drypp etter drypp, sier Arvesen til TV 2.

Bakgrunn: Bjarne Riis aksepterte doping blant egne ryttere

Verken Arvesens eller noen andre norske syklisters navn kommer fram i rapporten som ble offentliggjort tirsdag. Likevel er eresfjordingen lei av å måtte forsvare seg.

– Jeg er lei av å forsvare de få seirene jeg er utrolig stolt av. Jeg startet karrieren i 1996 og ble U23-verdensmester i 1997. Jeg skulle ha sittet igjen med mange flere seirer hvis man tenker matematisk sett, sier han.

Overfor kanalen forteller han at han aldri har fått tilbud om doping.

– Jeg er utrolig skuffet over at folk antyder at jeg kan ha vært en av dem.

Personvernpolicy