Ny etappeseier for Kristoff:Kristoff ustoppelig i spurten på ny

Alexander Kristoff (Team Katjusja) vant også andre etappe av Tour of Norway. Her jubler han etter og ha vunnet 1. etappe onsdag.
Alexander Kristoff (Team Katjusja) vant også andre etappe av Tour of Norway. Her jubler han etter og ha vunnet 1. etappe onsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Kristoff (27) spurtet inn til sin annen strake etappeseier på den 2. etappen av Tour of Norway torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etappen var på 195 kilometer med start i Drammen. Et brudd fikk prege første del av etappen, og de hadde på det meste litt over tre minutters ledelse.

Dette var Kristoffs 13. seier denne sesongen, og han gikk opp på siden av Mark Cavendish i antall seirer for sesongen. Da regnes britens sammenlagtseier i Dubai Tour som én seier. I rene etappeseirer har nordmannen én mer Cavendish.

Torsdagens etappeseier var nordmannens syvende etappeseier totalt i Tour of Norway-historien.

Sterk konkurrent

Akkurat som i Sarpsborg onsdag kom Kristoff i mål foran australske Caleb Ewan, mens briten Andrew Fenn ble nummer tre.

Ewan kom son en rakett på de siste meterne.

– Han blir satt på plass i dag, men han er rask. Han var der igjen. Han har en stor fremtid foran seg, sa Kristoff til TV 2. Kristoff leder i sammendraget med åtte sekunder foran Ewan.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var en rask avslutning. Det er lett å komme bakfra, men vi holdt heldigvis unna. Jeg hadde et perfekt opptrekk og kunne kontrollere det inn, sa Kristoff.

Nummer ni

Mens Edvald Boasson Hagen ble nummer tre i etappen som endte i Sarpsborg onsdag, måtte han ta til takke med 9.-plass torsdag.

– Jeg satt greit foran, men det var vanskelig å komme seg lenger frem mot slutten. Vi hadde høy fart, og jeg klarte ikke mer, sa Boasson Hagen til TV 2.

Fredagens etappe går fra Skien til Rjukan. Rittet avsluttes på Eggemoen søndag.