Landslag nektet å hedre terrorofre

Saudi-Arabias fotballandslag får massiv kritikk for ikke å delta i ett minutts stillhet for å hedre ofrene etter London-terroren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag møttes Australia og Saudi-Arabia til VM-kvalifiseringskamp i Adelaide. Før kampen skulle det være ett minutts stillhet for å hedre ofrene etter terror-angrepet i London lørdag 3. juni, der syv personer ble drept, inkludert to australske statsborgere.

Deltok ikke

Men da man samlet seg for markeringen, var det kun Australia som sto ved midtsirkelen. Det saudiarabiske laget sto alle i posisjonene sine og ventet på kampstart. Heller ikke spillerne på Saudi-Arabias spillerbenk deltok i markeringen.

– Begge lag var enige om at det skulle være ett minutts stillhet. Representanter fra det saudiarabiske laget forklarte også at denne tradisjonen ikke er en del av deres kultur, men at de ville gå til deres egen banehalvdel og stille seg opp i posisjonene de spilte på banen, sier en talsmann for det australske fotballforbundet til Daily Mail , gjengitt av Dagbladet.

Vekker oppsikt

Slike markeringer er vanlige i fotballen, mens at spillere ikke deltar, er derimot svært uvanlig. Ifølge Independent har saudiarabiske spillere og lag tidligere deltatt i lignende markeringer.

Opptrinnet vakte sterke reaksjoner både blant de australske supporterne på tribunen, som buet mot laget, og på sosiale medier i ettertid.

Australia vant kampen 3-2.

Les også: Mann (27) pågrepet for London-terror

Personvernpolicy