Åpen for alle - alltid

Bayern München ble seriemester med stil

Robert Lewandowski scoret to ganger da Bayern München sikret seriegullet med 6-0-seier borte mot Wolfsburg.
Robert Lewandowski scoret to ganger da Bayern München sikret seriegullet med 6-0-seier borte mot Wolfsburg. Foto: Michael Sohn/ AP /NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bayern München fikk sjansen til å sikre seriegullet da rivalene avga poeng lørdag. Muligheten ble grepet begjærlig da Wolfsburg ble slått 6-0 borte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det betyr at Bayern er seriemester for femte år på rad, og for 27. gang totalt. Skuffelsen over forlis i mesterligaen og cupen ble druknet i en målflom lørdag.

Robert Lewandowski (2), David Alaba, Arjen Robben, Thomas Müller og Joshua Kimmich scoret målene i bilbyen lørdag kveld. Bayern München er første tyske klubb som blir seriemester fem ganger på rad.

– Jeg er veldig glad. Dette var en fantastisk opplevelse, sa trener Carlo Ancelotti, som nå har vunnet serien i fire av de store ligaene. Tidligere har han vunnet med Chelsea, Milan og Paris Saint-Germain.

Med 71 poeng på 31 kamper er Bayern ti poeng foran RB Leipzig, som tidligere lørdag åpnet døren for serielederen ved å greie bare 0-0 mot Ingolstadt.

– Det er ikke selvsagt at vi skal være mester tre runder før slutt. Vi viste stor spilleglede i dag, og da blir det vanskelig for hvem som helst å stå imot, sa lagkaptein Philipp Lahm.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Offsideplassert Ronaldo sendte Real Madrid til semifinale

Lewandowskis to mål gir ham 28 for sesongen, og han er ett foran Dortmund-spiss Pierre-Emerick Aubameyang i kampen om å bli målkonge.

Hertha-tap

Hertha Berlin-duoen Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred fikk begge tillit borte mot Werder Bremen, men kunne ikke hindre at vertene vant 2-0 og spilte sin 11. strake kamp uten tap.

Fin Bartels sendte hjemmelaget i føringen etter ni minutters spill, mens lagkamerat Max Kruse doblet ledelsen bare fem minutter etter. Flere scoringer ble det ikke i oppgjøret, noe som førte til at Jarstein og Skjelbred måtte reise tomhendt hjem til hovedstaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jarstein spilte hele kampen for gjestene, mens Skjelbred fikk en drøy time før han ble byttet ut.

Resultatet gjør at Hertha taper ytterligere terreng til teten. Jarstein og co. ligger på femteplass så langt, ni poeng bak Hoffenheim på fjerde. Sistnevnte har dessuten en kamp til gode. Dermed er Herthas drøm om mesterligaspill til høsten etter alle solemerker over. Laget har kun tre seriekamper igjen av sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Snublet

Tabelltoer Leipzig og tabelltreer Dortmund snublet begge i sine kamper. Leipzig klarte bare uavgjort hjemme mot Ørjan Nylands Ingolstadt, i en kamp som endte 0-0. Nyland var ubenyttet reserve for gjestene. Alfredo Morales fikk marsjordre på tampen for bortelaget, men Leipzig klarte ikke å utnytte overtallet.

Les også: Barcelona, Arsenal og Bayern bøtelagt

Borussia Dortmund hadde håp om en trepoenger hjemme mot Köln, men de gul- og svartkledde maktet ikke å finne nettmaskene. Dermed endte det 0-0 også der.

Seks poeng skiller mellom Leipzig og Dortmund. Sistnevnte kan søndag bli passert av Hoffenheim, som er to poeng bak og møter cupfinalist Eintracht Frankfurt.

Målfest

Tabelljumbo Darmstadt har hatt en svært tung sesong i Bundesliga, men spillerne ga fansen noe å juble for hjemme mot Freiburg lørdag. Felix Platte, Jerome Gondorf og Sven Schipplock sørget for 3-0-seier på eget gress.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Darmstadt på sisteplass har 24 poeng etter 31 kamper, mens Ingolstadt (nest sist) har fem poeng mer. Ingolstadt har fire poeng opp til sikker plass med tre kamper igjen.

I den siste ettermiddagskampen lørdag, sørget Borussia Mönchengladbach for å slå Mainz 2-1 på bortebane. Lars Stindl og Nico Schulz ble heltene for bortelaget, mens Yoshinori Muto scoret vertenes trøstemål. Gladbach er på niendeplass i serien.