City snublet etter gavemål til Monaco

Monacos Tiemoue Bakayoko header inn mot Manchester City og sikrer dermed avansement i Champions league for sin klubb. Foto: Valery Hache / AFP

Pep Guardiolas mesterligadrøm er i grus. Monaco vant 3-1 hjemme og gikk til kvartfinale på bortemålsregelen etter 6-6. Manchester Citys forsvar sprakk igjen.

Guardiola hylte i sinne da Monaco scoret sitt tredje og avgjørende mål i det 77. minutt, da forsvaret sov på en dødball.

– Vi spilte en eksepsjonell 2. omgang, men før pause var vi ikke til stede, sa City-manageren til BT Sport.

– Vi var klart best i annen omgang, men det var ikke nok. Vi lærer av dette. Laget vårt har ikke mye erfaring i denne turneringen.

I en ellevill kamp i Manchester endte det 5-3 til City. Det gjorde at 2-0 ville være nok for Monaco i returen. Det var også stillingen etter 29 minutter onsdag.

Da hadde unggutten Kylian Mbappé og Fabinho scoret hvert sitt mål. Spesielt på det siste målet var Citys forsvarsspill fraværende.

Framover var det ikke angrepsfotballen Guardiola ønsker. City hadde ikke hatt et skudd på mål da en time var unnagjort.

– Vi slurvet og var ikke på nivået i første omgang, sa City-stopper John Stones til BT Sport.

– Vi ville skape noe, men vi var ikke gode nok i noen ende av banen.

Både 1-0 og 2-0 kom etter at Monaco doblet på venstrekanten og fikk slå presise innlegg som ble styrt i mål fra kort hold.

Trøbbel

Men Monaco begynte å merke kjøret etter den sterke starten. "Monaco er ferdig. Høyrebacken Djibril Sidibé løper som i kvikksand", sa Phil Neville på BBC radios direktesending.

Kort etter at de ordene hadde falt, løp Sergio Agüero gjennom og skjøt rett på keeper Danijel Subasic.

Leroy Sané kunne spilt opp en medspiller to minutter senere, men skjøt i stedet selv i nettveggen. City fortsatte å trykke på.

Sané rettet opp feilen ved å reduserte til 1-2 i neste angrep. Raheem Sterlings skudd havnet rett på Sané, som dunket ballen opp i nettaket.

City ville gått videre om stillingen sto seg kampen ut.

City var overlegent best i 2.-omgangen, men lagets skjøre forsvar gir alle motstandere et visst håp.

Umarkert

Helt mot spillets gang headet Tiemoue Bakayoko så godt som umarkert inn 3-1 til Monaco på et frispark fra Thomas Lemar i det 77. minutt.

– Det er en enorm glede å score i en slik kamp. Jeg hadde ikke ventet det, men de to kampene sett under ett fortjente vi å gå videre. Nå vil vi nå enda lenger, sa matchvinneren.

Scoringen var Monacos 124. i ulike turneringer denne sesongen. Laget er det målfarligste i Europas store ligaer, men måten avgjørelsen falt var vond å svelge for Guardiola.

– Sjefen advarte oss mot dødballer. Vi var ikke solide nok, sa Stones.

– Dette er tungt å svelge. Vi er utrolig skuffet. Vi trodde alle at vi skulle greie å gå videre.