Meny

Bendtner tror han blir en suksess i Rosenborg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nicklas Bendtner møtte pressen for første gang som Rosenborg-spiller onsdag. Dansken vil ta trønderne til Europa. 

29-åringens overgang har vært en snakkis siden profilen skrev under for Rosenborg mandag kveld. Etter å ha gjennomført sin første trening med sine nye lagkamerater onsdag, møtte Bendtner pressen på lagets hotell i Marbella.

– Vi har hatt mange samtaler, og jeg var på et sted hvor jeg måtte ta en god beslutning. Jeg følte at dette var et rett valg, og jeg kan se for meg å være en del av dette prosjektet, sa Nicklas Bendtner.

Danske Nicklas Bentdner på onsdagens trening i Marbella i Spania. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Nå prøver de å bygge opp igjen, de vil spille i Europa, og det er ambisjoner som jeg kjenner meg igjen i. Jeg vil være en del av det, fortsatte han.

Bakgrunn: Nicklas Bendtner klar for Rosenborg

Vil score mål

Den tidligere Arsenal-, Juventus-, og Wolfsburg-spissen fikk overrakt en drakt med nummer ni av Rosenborgs sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye, og han håper å kunne skyte klubben til nye trofeer.

– Hvis vi lykkes som lag, håper jeg å lykkes personlig. Jeg mener at jeg kan passe inn som en profil som kan score de målene som skal til, sa Bendtner.

– Vi skal gjøre det vi gjorde sist år. Vi skal vinne pokalen og eliteserien. Så vil jeg gjerne spille i Europa med de store guttene. Det er det vi har sett fram til, og det vil jeg gjøre.

Les også:  Gytkjær roser erstatteren: – Bendtner har vist hvor god han er

Bendtner var ikke en del av den danske landslagstroppen Åge Hareide tok ut onsdag på grunn av manglende spilletid i det siste. Spissen har et soleklart mål om å returnere til landslaget.

– Jeg har ambisjoner om å returnere til landslaget så fort som mulig, og jeg ser for meg å bli en suksess her, sa Bendtner og forklarte at han har snakket med Hareide om RBK-overgangen.

Les også:  Bendtner-overgangen: – Problemet er at det alltid er en pianobar rundt hjørnet

Stolt trener

Spissen kommer fra Nottingham Forest, der han har spilt i et halvår.

– Jeg hadde ikke sett for meg å bytte klubb, men da Rosenborg kom på banen virket det som en god løsning på dette tidspunktet, sa Bendtner, som ikke vil fokusere på det som har skjedd tidligere, til tross for sine solide CV.

– Hva som har skjedd tidligere ønsker jeg ikke å fokusere på. Nå er det viktig for meg å være et sted hvor jeg kan få suksess. Jeg ser ikke tilbake på de stedene hvor jeg har vært, for det får jeg ikke gjort noe med.

Les også:   Dorsin håper på gamle takter fra Bendtner

Bjørnebye og trener Kåre Ingebrigtsen struttet av stolthet etter å ha presentert signeringen.

– Nicklas er en stor profil som har signert for Rosenborg. Vi har hatt mange samtaler, og gjennom samtalene vi har hatt, så har han overbevist oss om at dette er en perfekt match. Han passer i profil, ambisjon og type fotballspiller, sa Bjørnebye.

– Nicklas er en perfekt match for oss. Det er en spiller som gjør oss bedre, og som skal hjelpe oss med å nå de målene vi har satt oss. Det er bra for oss, og det er bra for Nicklas. Jeg mener at det ikke er så lenge til Danmark får en stor profil på landslaget igjen, sa Ingebrigtsen.

Les også:  Avis: Bendtner tjener fem millioner i RBK

Populært