King scoret da Bournemouth sikret ett poeng mot Manchester United

Joshua King utlignet til 1-1 og sikret ett Bournemouth-poeng borte mot Manchester United.
Joshua King utlignet til 1-1 og sikret ett Bournemouth-poeng borte mot Manchester United. Foto: Martin Rickett/PA via AP / NTB scanpix

Joshua King scoret Bournemouths mål da laget klarte 1-1 etter å spilt en hel omgang med ti mann i en høydramatisk kamp borte mot Manchester United.

King utlignet til 1-1 på straffespark etter 40 minutter. Før det hadde Marcos Rojo sendt vertene i føringen.

Nordmannens satte sin straffe til høyre for David de Gea. Spanjolen gikk riktig vei, men King la litt høyde på ballen slik at de Gea ikke nådde opp.

Like etter nordmannens utligning startet dramatikken.

Rødt kort

Mens Zlatan Ibrahimovic lå nede etter en duell kom Bournemouth-forsvarer Tyrone Mings og stemplet svensken i bakhodet. Det gikk ikke upåaktet hen hos Zlatan, som med gult kort fra tidligere i kampen, plantet albuen i hodet på Mings ved neste anledning. Det fikk Andrew Surman til å reagere. Han dyttet borti svensken som enkelt gikk i bakken.

Dommer Kevin Friend svarte med å gi Surman sitt andre gule kort, mens Mings og Zlatan, som burde vært utvist, fikk slippe unna.

King, som scoret i sin andre kamp på rad, og hans lag forsvarte seg godt etter pause og Artur Boruc sto en helt fabelaktig kamp.

Straffebom

Etter 72 minutter fikk vertene straffespark da ballen traff hånden til Charlie Daniels.

Ibrahimovic skrittet opp og sendte ballen mot stolperoten, men Boruc kom seg ned i hjørnet og slo ballen vekk.

Manchester United presset hardt for seiersmålet mot slutten, men Eddie Howes mannskap holdt unna og sikret ett poeng.

Resultatet gjør at José Mourinhos lag ligger på sjetteplass med 49 poeng, mens Bournemouth ligger på 14.-plass mot 27 poeng.