Meny

Høgmo avslo å snakke med pressen

Per-Mathias Høgmo på flyplassen i Praha lørdag. Han ville ikke uttale seg til de mange mediene som var til stede. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo ville ikke uttale seg til mediene dagen etter 1-2-tapet for Tsjekkia som kan ha beseglet hans skjebne som landslagssjef.

Tre kvarter før flyet hjem til Oslo skulle gå, kom Høgmo til gate D6 på Václav Havel-flyplassen i Praha i følge med sikkerhetssjef Geir Ellefsen. Mediene samlet seg i forventning om å få høre Høgmos tanker om kampen og framtiden, men han avslo å stille opp.

Det har vært fast praksis i mange år at Norges landslagssjef stiller opp for mediene på flyplassen dagen etter en bortekamp. Et par ganger tidligere har Høgmo fraveket dette.

Les også:   Ankepunktene mot Høgmo

Høgmo er under meget hardt press etter en rekke svake prestasjoner og resultater av hans lag. Fredagens tap gjør at Norges mulighet til å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Russland er svært liten, og mange eksperter og kommentatorer har krevd hans avgang.

– Jeg har kontrakt ett år til, og det forholder jeg meg til, sa Høgmo på pressekonferansen etter kampen og sa at det er opp til NFF-styret om han leder landslaget også i neste kamp mot Nord-Irland i mars.

Les også:  Norge sviktet i Tsjekkia

Fotballpresident Terje Svendsen og hans styre skal nå evaluere Høgmos jobb, men det er uklart når en konklusjon vil treffes og hva den vil bli. (©NTB)

Populært