Bjørkan om nedrykksstriden: – Kjenner at man lever

Bodø/Glimt og trener Aasmund Bjørkan (midten) kjemper for å unngå nedrykk fra eliteserien.
Bodø/Glimt og trener Aasmund Bjørkan (midten) kjemper for å unngå nedrykk fra eliteserien. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Bodø/Glimt kjemper med nebb og klør for å unngå nedrykk fra eliteserien. Aasmund Bjørkan har en god magefølelse før lagets to siste serierunder.

Søndag kommer Viking på besøk til Aspmyra, i det som blir en livsviktig kamp for Glimt. Bodøværingene ligger på 13.-plass med sine 30 poeng, men har kun to poeng ned til Stabæk på direkte nedrykksplass. Tromsø på kvalifiseringsplass har også 30 poeng, men «gutan» har svakere målforskjell enn Bjørkans mannskap.

Glimt har en tøff oppgave foran seg. Som om ikke oppgaven mot bortesterke Viking blir tøff nok, venter gullvinner Rosenborg i siste serierunde.

– Det er nå man kjenner at man lever. Det blir en spennende innspurt, sier Glimt-trener Aasmund Bjørkan til NTB.

Les også: Bodø/Glimt senket av Kiss

Vil ikke spå

43-åringen sier han gleder seg til innspurten. Krystallkulen tar han derimot ikke fram.

– Det er umulig å si hvor mange poeng vi trenger, og det er umulig å si hva som kommer til å skje i de andre kampene. Det er ingen vits for meg i å skulle spekulere i det, sier Bjørkan.

– Vi må ha fokus på oss selv, på våre egne arbeidsoppgaver, poengterer han.

Bodø/Glimt har tapt sine tre siste kamper, men Bjørkan uroer seg ikke over mangelen på gode resultater.

– Vi har tapt tre på rad, ja, og det vil vi revansjere, men jeg opplever at vi har vist stigning de siste kampene. Men vi vet at det blir viktig å prestere bra mot Viking og Rosenborg i de to siste, legger Glimt-treneren til.

Færre mål

Bodø/Glimt har slitt foran mål denne sesongen. I fjor hadde laget 1,76 scoringer per kamp etter endt sesong, men i år har tallet foreløpig sunket til 1,25. I tillegg har hjemmeformen på Aspmyra vært svakere enn i 2015. Glimt er seriens 12.-beste hjemmelag så langt i år, men i fjor var de gulkledde oppe på 8.-plass på hjemmetabellen etter endt sesong.

– Ligger noe av årsaken til dagens tabellposisjon der, Bjørkan?

– Alle har lyst til å score flere mål, men for vår del har det vært veldig mange utskiftninger. Vi har mange nye spillere, blant dem mange yngre, som vi ønsker å etablere i eliteserien. En slik (tabell) situasjon er en ny opplevelse for dem å være i. Men det er lærerikt, og vi har et spennende lag, svarer Glimt-treneren.

Får som fortjent

43-åringen sier følgende om at laget hans kjemper i nedrykksstriden:

– Vi er ett av flere lag som ligger utsatt til. Man får som fortjent i fotballen. Vi må være gode nok til å fortjene fornyet eliteseriekontrakt, sier Bjørkan.

– Hva vil det bety for Glimt å beholde plassen?

– Det vil bety mye for oss, og det vil bety mye for dem som bryr seg om klubben.

– Hvilke konsekvenser vil et nedrykk få, for eksempel økonomisk sett?

– Det er stor forskjell på eliteserien og 1. divisjon, men det tenker vi ikke på nå. Vi tenker på at vi må prestere som lag i de to siste kampene. Jeg har en god magefølelse. Vi får se hva som skjer, slutter Bjørkan.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden