Disse ordene kan gi Sælnes utestengelse

Aserbajdsjan-Norge. En sint Ole Selnæs fra kampen risikerer en eller flere kamper utestengelse.
Aserbajdsjan-Norge. En sint Ole Selnæs fra kampen risikerer en eller flere kamper utestengelse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norges Fotballforbund avslører nå ordene Norges midtbanespiller, Ole Selnæs, liret av seg i spillertunnelen etter Aserbajdsjan-kampen.

Norge står med tre poeng etter de tre første kampene i VM-kvalifiseringen. Etter lørdagens kamp mot Aserbajdsjan, der Norge tapte 1-0, kokte det over for Ole Selnæs.

FIFA har opprettet disiplinærsak mot midtbanespilleren etter at kampens dommer valgte å rapportere Selnæs og assistenttrener Martin Foyston.

Nå har Norges Fotballforbund sendt sin forklaring på de to utbruddene.

– You referees whistled on everything, you are so fucking bad, skrek 22-åringen til linjedommeren i spillertunnelen.

Oversatt til norsk blir det:

– Dere dommere blåste på alt, dere er så helvetes dårlige.

I sin forklaring til FIFA, sier Selnæs videre:

– Det var mange andre folk der også og andre ting kan ha blitt sagt. Men det kan jeg ikke være ansvarlig for. Det var mye bråk i spillertunnelen, også fra folk fra Aserbajdsjan. som feiret seieren.

Bakgrunn: Selnæs raste mot dommeren etter tap

– En skam

FIFA har også opprettet sak mot Høgmos assistent Martin Foyston. Ifølge egen forklaring forsøkte han å takke fjerdedommeren for kampen, men ble avvist. Da skal Foyston ifølge egen forklaring ha sagt følgende:

- That's a disgrace.

På norsk:

– Det er en skam.

Les også: Fotballekspert: – Høgmo bør få fortsette

Må kanskje stå over

I kamprapporten til dommeren sto det at Selnæs hadde fått rødt kort for ordbruken. Men dette ble aldri gitt, noe det internasjonale fotballforbundet FIFA har beklaget. Dermed fikk Selnæs spille gårsdagens kamp mot San Marino, der Norge så vidt reddet skinnet og til slutt vant 4-1.

Om en av Norges beste fra de to første kvalifiseringskampene spiller mot Tsjekkia blir bestemt i et møte 27 oktober i FIFAs disiplinærkomitee.

Les også: Talentspeider: – Norsk klubbfotball er kav råtten

– Jeg er rett mann

De norske fotballgutta hanglet seg til 4-1-seier over miniputten San Marino i VM-kvalifiseringen tirsdag. Per-Mathias Høgmo mener han er rett mann til å lede laget videre.

– Vi har en kvalifisering bak oss som var en av de beste siden 2000. Vi har fått en litt treg start i høst, men vi har hatt voldsomt mye skader hele dette året. Nå håper jeg vi får spillere tilbake etter hvert, sa Høgmo på spørsmål fra NTB om hvorfor han er rett mann i sjefsjobben også framover.

Les også: Helland om San Marino-kampen: – Jeg ble klam i hendene på 1-1

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden