Meny

McKinlay ferdig i Stabæk

Stabæk-trener Billy McKinlay er ferdig som trener i Stabæk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Stabæk bekrefter at Billy McKinlay er ferdig som trener i klubben. Kaptein Morten Skjønsberg sier spillerne må ta sin del av ansvaret for de svake resultatene.

– Etter kampen i europaligaen i går kveld hvor Stabæk tapte for det walisiske laget Connah's Quay Nomads, er Stabæk Fotball og Billy McKinlay blitt enige om at McKinlay løses fra kontrakten som hovedtrener i klubben med umiddelbar virkning, skriver Stabæk i en pressemelding fredag morgen.

– Stabæk Fotball vil takke Billy for hans innsats og engasjement som hovedtrener og ønsker han og hans familie det beste for fremtiden.

McKinlay fikk jobben i Stabæk etter at suksesstreneren Bob Bradley forlot klubben etter at laget tok en imponerende tredjeplass forrige sesong. Under McKinlay har imidlertid resultatene uteblitt.

Les også: Pinlig exit for røde Stabæk

– Vi spillere har også et ansvar

– Vi er lei oss for at det endte sånn, sier Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg til NTB.

– Vi spillere har også et ansvar for resultatene og har vært sammen med Billy om dette. Det er trist at det endte sånn.

I eliteserien ligger Stabæk nest sist på tabellen med 10 poeng på 14 kamper. I siste kamp før sommerpausen fikk McKinlay etter etterlengtet opptur da laget knuste tabelljumbo Start 5-0 i Kristiansand, men forrige helt ble det et nytt tap hjemme for Sogndal.

– Det har vært en litt tung sesong. Vi har bare vunnet tre kamper i eliteserien, og det er langt under pari, sier Skjønsberg.

– Resultatene har ikke vært gode nok

– Resultatene har ikke vært gode nok, og det er sikkert mange faktorer til det. Det må vi finne ut av og starte med å ta poeng allerede på søndag.

Da skal Stabæk på besøk til Åråsen og spille mot Lillestrøm. Hvem som leder laget er foreløpig usikkert.

Skjønsberg mener kontinuitet blir nøkkelen for Stabæk.

– Vi har hatt nytt lag hvert eneste år i lang tid, så dette er noe vi må jobbe med i fremtiden. Vi må håpe at dette kan gi oss en ny start, sier Skjønsberg.

Les også: Nok en hjemmesmell for Stabæk

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus