Meny

Santos nådde målet

Portugals landslagssjef Fernando Santos har ført laget til finale i EM. Søndag kan han krone bedriften med landets første tittel på seniornivå. Foto: Robert Pratta, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fernando Santos har allerede innfridd målet han satte da han ble Portugals landslagssjef for to år siden, men han håper å krone verket med finaleseier i EM.

– Min første kamp som landslagssjef var mot Frankrike i Saint-Denis, og før den kampen satte vi oss som mål å komme tilbake dit i sommer, for å spille EM-finale. Vi har greid det med lagånd og innsats. Mange har bidratt til det, også spillere som ikke er blant de 23 nå. Søndag har vi en finale å spille, og finaler handler bare om å vinne, sa han.

Santos har fått kritikk på Portugals snublende vei mot semifinale, men onsdag hentet laget sin første seier etter 90 minutter. For annen gang i historien skal Portugal spille finale, og det kan ende med den første tittelen.

Les også:  Drømmen lever for Ronaldo

Kvalitet

– Jeg ventet meg en vanskelig kamp, og slik ble det. Det var vår kvalitet som avgjorde. Chris Coleman er en fantastisk trener, med et veldig organisert lag, og de gjorde det vanskelig for oss, men vi hadde en plan, og den virket, sa Santos.

Han ville ikke være med på at Portugal spilte sin beste kamp i EM. I stedet trakk han fram det utskjelte gjespet mot Kroatia.

– Noen ganger ser det pent ut, noen ganger ikke. Jeg synes kampen mot Kroatia var god, en veldig strategisk kamp. Vi bryr oss ikke om det er pent eller ikke, men for dem som så på så det kanskje finere ut i dag.

Santos har delt sin trenerkarriere mellom Portugal og Hellas og har vært landslagssjef for begge landene. Han ble spurt hvor han var da Hellas sjokkerte ved å slå Portugal i EM-finalen i Lisboa for 12 år siden.

Les også:  Coleman: – Kunne ikke vært stoltere

Høydepunkt

– Da kommenterte jeg for radio. Av Portugals tropp hadde 16 spilt for meg, og det var bare en av grekerne som ikke hadde spilt for meg. Derfor var det naturlig at jeg kommenterte, sa han.

– Søndagens finale blir høydepunktet i karrieren min. Det handler om mitt flagg, mitt fedreland. Hvem vi møter er jeg ikke så opptatt av nå. To sterke lag møtes torsdag. Jeg skal se kampen og etterpå analysere vår motstander.

Han ble konfrontert med at Portugal vil bli underdog i finalen uansett om Frankrike eller Tyskland blir motstander.

– Det er bra. Om vi ikke kunne vinne mot en underdog i 2004 så kan vi kanskje vinne som underdog i år, sluttet han.

Les også:  Nani: – Scoringen var instinkt

VIDEO: Ronaldo ble helten nok en gang:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus